Help for English

Čtečka e-knih – zkušenosti

 

Vlastníte někdo Kindle či jinou čtečku e-knih? A jaké s ní máte zkušenosti? Uvažuji o koupi, knihy a časopisy v Aj by mě vyšly o dost levněji, ale je to celkem „darda“ a nechci kupovat naslepo. V práci máme čtečku Sony (tip, který má display, jenž se leskne jako zrcadlo, není to nic příjemného). Tu si určitě nekoupím.

vlastni zkusenost nemam, ale kdybych si mel dnes vybrat ctecku, tak bych sel asi do Amazon Kindle 3.

viz
http://www.zive.cz/…default.aspx

Jo, o ní uvažuju taky. Líbí se mi, že je lehounká.

Jdou do toho Kindlu stahovat i časopisy odjinud než z Amazonu?

Nabídka časopisů od Amazonu do Kindlu je děsně malá. My odebíráme několik e-časopisů ze zinio.com a tam si můžete vybrat buď verzi do PC, MACu, iPhonu a iPadu. Máme PC verze a do iPadu se mě nechce investovat. Protože má díky barevnému displeji nízkou výdrž baterií. Na druhou stranu je fakt, ale že časopisy jsou barevné. Je to kolotoč, z kterého asi nelze vystoupit.

Zatím se prokousávám podmínkami a nabídkou na Amazonu, dál jsem se nedostala. Takže nevím, jestli je e-verze časopisů dostupná i odjinud. :?

Jistě bude někde levnější, ale tohle vypadá jako jednoduché řešení: http://www.amazon-kindle.cz/…-az-do-domu/

Co to tak sleduju, Kindle a podobné věci jsou čím dál tím víc rozšířenější. Jen doufám, že v budoucnosti knihy v papírové podobě nevymizí. Vím, že tyto čtečky e-knih by mi určitě nevyhovovaly.

To McKay: kdyby klasické knihy vymizely, šly by časem „do kytiček“ i ty e-books. Za každou knihou je tuna práce, někdo ji musí napsat, přeložit, zredigovat, vysadit, udělat korektury… a to se vyplatí jedině tehdy, kdy prodáte nějaký papírový náklad. E-books jsou bonbónky navíc:-) Třeba obrazové publikace nebo komiksy bych si v e-podobě nekoupila. Ale beletrii určitě, už proto, že mám velkou spotřebu :-)

McKay – papirove knihy urcite nevymizi, ale e-book ctecky jsou uzasna vec (kdybych vice cetl, tak s koupi vubec nevaham). co konkretne ti na nich vadi?

Já prostě potřebuju knihu (papírovou), různě si v ní podtrhávat slovíčka, který neznám apod. Čtečka by mi asi takovou funkci nenabídla. Navíc, kdybych neměl knížky, měl bych úplně prázdny poličky a to by vůbec nebylo hezký :) Když se doma podívám a vidím všechny knížky, který jsem přečetl, mám z toho dobrý pocit.

Já se musím přidat. Sice si nic nepodtrhávám ani jinak neoznačuju, ale jsem v tom asi prostě jednoduše ‚konzerva‘ :-)

A navíc mám rád, když mi kniha po přečtení zůstane na poličce, proto si je ani nepůjčuji. To stejné CD a DVD :-) Filmy v PC to není ono. Není nad krabičky :-)

zajimave, ja v tom naopak vidim jednu z hlavnich vyhod ctecek. kdo ma ty knihy porad nekde skladovat. :)

No prostě číst na displeji nebo z papíru… v tom já vidím značný rozdíl… :-)

A ano, uznávám, že to zabírá místo, ale zase tak velký čtenář nejsem :-)

neni display jako display. display ctecek je postaven na uplne jine technologii nez jine displaye. az budete mit moznost, tak si urcite nejakou ctecku vyzkousejte, mozna vas prijemne prekvapi. ;)

Ale jo, už jsem to měl v ruce, ale prostě jak už jsem psal, jsem prostě ‚konzerva‘ :-) Já miluju například obracení stránek :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.