Help for English

Porozumenie dlhšieho prejavu

 

Zdravím vás, všimol som si na sebe taký problém. V podstate ide o to že keď pozerám napr. nejaký film, seriál alebo niečo na youtube a ten rozhovor je dlhší tak keď rozhovor skončí tak neviem presne povedať o čom bol. Ale keď ho počúvam tak “v reálnom čase” rozumiem ale čím dalej “ako keby som zabudol” o čom sa rozpravali… Neviem či je to tým že sa moc sústreďujem na to čo povedia ďalej alebo tým že moja angličtina nie je nejak super extra mega perfektná. Všetko pozerám bez titulkov. Neviem kde bude problém. Ak je tu niekto s podobným problémom tak nech napíše.

Máte ten samý problém i ve svém rodném jazyce? Nebo je to jen o angličtině? Pokud je poslech dlouhý, není nic neobvyklého a nenormálního, že člověk přestane vnímat či soustředit se, obzvlášť pokud třeba ten poslech není celou dobu zajímavý, že to stojí za to soustředit se. Nemusí nutně být problém v té angličtině. Pokud si pouštíte delší video, zkuste si ho rozfázovat sám. Pouštět si kratší časové úseky. Je naprosto normální, že po jednom dlouhém poslechu nemůžete dát dohromady detaily, na to potřebujete poslechů více. Po jednom dlouhém byste ale měl být schopen říct, o čem obecně byl (téma + hlavní myšlenka). Pokud ani toto nejste schopen dát, tak si to rozfázujte, jak jsem psala předtím.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.