Help for English

get used to x be used to

 

Dobrý den,
mám v hlavě trochu zmatek. Učíme se vazbu „get used to“ ve smyslu zvykat si na něco a vazbu „be used to“ jako být na něco zvyklý. Mám v sešitě tyto příklady:
I´m getting used to using credit card.
I´m used to him.
I´m used to working hard.
Chci se zeptat, u vazby „get used to“ musím mít slovo get vždy v průběhovém tvaru? Nemůžu napsat např.: She gets used to driving car. ????Jako že si prostě stále zvyká na řízení auta a nikdy si nezvykla…? Možná špatný případ, ale asi chápete, o co mi jde. Pak ještě dotaz, po „to“ v těchto případech, pokud nenásleduje zájmeno, podstatné jméno (cat, dog, paper…) je vždy -ing???? Jako například po „like to“ ??? Můžete mi vysvětlit pravidla, případně odkázat na nějaký článek.
Děkuji moc!

Máme tu článek, který se jmenuje myslím ‚CO ZNAMENÁ USED TO‘, najdete ho nejsnadněji asi tak, když si dáte rozšířené vyhledávání a budete hledat v titulku (nadpisech článků) slovo USED.

Pokud potom budete mít další dotazy, rád na ně odpovím.

(A ne, GET USED TO nemusí být vždy v průběhovém čase, i když většinou zvykání vyjadřžije nějakou průběžnou změnu, proto tam bývá)

Zatím moc děkuji,
článek jsem našla. Vypadá to srozumitelně, opravdu děkuji.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.