Help for English

Předpřítomný čas + Opakování pomocného slovesa

Ahoj, měl bych takový dotaz.

Nejprve k volbě času. Když chci říci, že jsem v minulosti začal s nějakým koníčkem, ale stále to dělám, tak je vhodné použít předpřítomný čas že? Např. I have been reading books – Znamená to, že jsem začal před nějakou dobou a stále v tom pokračuji?

Druhá otázka míří na to, když mám výčet možností, jestli je potřeba sále opakovat have been: I have been reading books, (have been) watching videos, (have been) takling to experienced people. – Je potřeba “have been” stále opakovat?

Děkuji, přeji hezký den :)

A četl jste článek Předpřítomný čas průběhový? Tam je poměrně jasně vysvětleno, kdy se tento čas používá. :)
K druhé otázce: Ano, můžete pomocná slovesa vynechat.

Ano, četl, nebojte. Akorát se ujišťuji, jelikož nechci udělat chybu :) A snažím se ujasnit si, jak to s tímto časem je :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Vety vložený před 8 lety

Ano, četl, nebojte. Akorát se ujišťuji, jelikož nechci udělat chybu :) A snažím se ujasnit si, jak to s tímto časem je :)

Pak jste tam určitě četl, že ten čas používáme především, pokud říkáme, jak dlouho už něco děláme. Pokud tento údaj chybí, je přirozenější použít přítomný čas.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.