Help for English

I can type quicker?

Zkoušel jsem nějaké rozřazovací testy z angličtiny, a tato věta mě překvapila:

She can type _________ than me.

a) fastly b) quickly c) quick d) quicker

Váš názor?

psaní souvisí s pohybem, tudíž mi přijde quicker (rychleji = časově) divné.

Díky moc.

Žádná jiná možnost podle mě nedává gramaticky smysl, všechna ostatní slova jsou v prvním stupni.

Pomůže definice ze slovníku?

http://www.ldoceonline.com/…ionary/quick

Takže v tomto případě jsou zaměnitelná.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 8 lety

Zkoušel jsem nějaké rozřazovací testy z angličtiny, a tato věta mě překvapila:

She can type _________ than me.

a) fastly b) quickly c) quick d) quicker

Váš názor?

psaní souvisí s pohybem, tudíž mi přijde quicker (rychleji = časově) divné.

Díky moc.

Já ti nějak nerozumím. Proč by psaní mělo souviset s pohybem? Když někdo píše rychle, tak to prostě umí udělat tak, aby naklepal písmenka rychleji (= v kratším čase) než někdo jiný. Můžu mávat prsty vysokou rychlostí, ale když se netrefím, tak píšu ve výsledku pomalu. Ta verze s quick = za krátký čas dává prostě plně smysl. :)

Pokud někdo píše rychle, tak je to většinou to, že vykonává rychlé pohyby prsty, nicméně respektuji tvůj pohled.

Jak už tu někdo napsal. Žádná z dalších uvedených možností podle mě nedává absolutní smysl. “… píše rychleji než já” → 2. stupeň → quicker.

Nedává, nicméně bych osobně dal místo quicker – faster..

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 8 lety

Nedává, nicméně bych osobně dal místo quicker – faster..

Když budeš potřebovat třeba přepsat text na počítači, vybereš si někoho, kdo to napíše za kratší čas nebo někoho, kdo pohybuje rychleji prsty?

Dobře tedy, jak quicker, tak faster by zde bylo správně.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.