Help for English

thought ....started/had started

Ahoj :)

Mohl by mi někdo poradit proč se v tomto případě čas nesune na předminulý? Je to nepřímá řeč, nebo ne?

Q. Talk us through what changed between the first and second sets, so different. ANDY MURRAY: Well, I thought the beginning of the match he started (had started?) out well. I was a little bit tentative at the beginning and getting used to his ball. He hits the ball extremely hard and flat. At the start I felt like I was on the back foot a little bit. Towards the end of the first set I started to come into it more, be more aggressive. Then second set I just picked up from how I was playing at the end of the first. I felt like I could have won the first set. Obviously had some chances there. I was extremely aggressive in the second set. Managed to run away with it.

Dík.

Myslím, že mluví o tom, co si myslel ve chvíli toho začátku – tedy obě věci byly ve stejnou chvíli, ne jedna před druhou. Proto obě věty v obyč. minulém čase.

To, že tam jsou dva minulé časy, přece neznamená, že obě činnosti probíhaly ve stejnou chvíli. Jediný, co je jistý, je, že obě činnosti probíhaly v minulosti. Není třeba nic posouvat.

Aha, já to viděl jako, že v té době si pomyslel/myslel = I think he started well…nebo něco takového. Proto bych to posunul.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Pinnacle933 vložený před 8 lety

Aha, já to viděl jako, že v té době si pomyslel/myslel = I think he started well…nebo něco takového. Proto bych to posunul.

To je ale přesně to, co si v té době myslel. Není třeba nic posouvat, pokud nepotřebujete zdůraznit, že v tu dobu, kdy si to myslel, to už neplatilo.

No právě, že když si v té době říkal : I think he started well ---- očekával bych posun (z dnešního pohledu): I thought he had started well – nepřímá řeč?

Nevím, jak je to dle preskriptivní gramatiky, ale v běžné řeči se to normálně takhle neposouvá.

Co kdyby si v té době říkal: “He started well because he had trained a lot for the match.”?

Když byste posunul “started” na “had started”, jak byste posunul “had trained”, aby toto nebylo ve stejný čas jako “had started”?

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.