Help for English

CAE - hodinový rozsah

 

Zdravím, vím, že se na to nedá jednoznačně odpovědět, protože, neznáte mou úroveň, ale v různých testech mi vychází, že jsem se znalostmi na pomezí B2 – C1. Většinou my vyjde C1 (někdy B2). Jaký je prosím přibližný hodinový rozsah (s mojí úrovní) potřebný k tomu, aby se člověk dobře připravil na CAE? Nebo jinak, pokud jste měli FCE – kolik hodin jste věnovali přípravě na CAE? Rozmýšlím jestli se přihlásit na prosincové termíny, nebo to nehrotit a nechat na příští rok.

Neumím si nějak moc představit přípravu na zkoušku přepočítanou na hodiny – to je velice individuální záležitost. Potřebujete studovat gramatiku nebo slovní zásobu? Potřebujete cvičit psaní a mluvení? Potřebujete se naučit bez problémů rychle porozumět textu? Potřebujete zlepšit poslech (tj. většinou i výslovnost)?
To vše budete pravděpodobně nejlépe vědět sám. :)
Určitě si zkuste několik starých testů CAE TTT, ať vidíte, jaké máte průměrné výsledky. Writing a Speaking s Vámi může udělat Váš učitel. Z toho Vám alespoň přibližně vyplyne, jak moc a v čem se ještě musíte zlepšit.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.