Help for English

Určitý nebo neurčitý člen?

Prosím o pomoc. Podle čeho se v následující větě určí člen? Nebo dá se v tomto případě vynechat? Multilayer Perceptron tries to imitate behaviour of A/THE/NIC human brain.

Děkuji za rady.

Přikláněl bych se asi za nic :), popravdě Vám to nedokážu odůvodnit, ale mám za to, že tomu tak bývá v textech podobného typu.

Osobně bych dal tedy a :)

Já bych dala buď nic, nebo the. “A” by se dle mě hodilo třeba do věty: The picture contains a human brain from an authopsy, etc… Jako jeden nějaký mozek. Ale tady bych to “a” nedávala.. Také jsem koukala, kolik výsledků má Google na “a brain” a “the brain”. S neurčitým to má 26 mil., s určitým 143 mil. Myslím, že právě proto, že se většinou o něm mluví ne jako o nějakém jednom, ale jako o něm obecně.

A já bych řekl:

Tries to imitate the behaviour of the human brain.

Děkuji všem za reakce. Ještě doplním, že Multilayer Perceptron nenapodobuje žádný konkrétní mozek ani nějaký náhodný, ale obecně lidský mozek. Takže na základě Vašich reakcí si myslím, že THE i NIC bude ok. Neurčitý člen asi nebude úplně správný. Ještě jednou díky za pomoc a přeji Všem pěkný den!

Myslím, že určitý člen je jistější než bez členu.

Mně to přijde bez členu divný. Ten mozek je konkretizovaný slovem “human”. Asi by to chtělo názor rodilýho mluvčího.

Děkuji za doplnění. Je pravda, že to asi bude lepší s THE.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.