Help for English

places of special interest - význam

Zdravím :)

• Some caves in Britain are called “places of special interest”

Jak zde mám rozumět onomu places of special interest?

Díky.

Řekl bych, že to jsou místa, kterým by měl člověk (turista) věnovat zvýšený zájem, měl by se u nich určitě zastavit.

Nejsou to spíš místa, kterým je již věnován zvýšený/zvláštní zájem? Tedy místa, která jsou nejvíce navštěvovaná např. turisty?

Jaký je širší kontext? Site of Special Scientific Interest je přírodní rezevervace.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Boffin vložený před 7 lety

Nejsou to spíš místa, kterým je již věnován zvýšený/zvláštní zájem? Tedy místa, která jsou nejvíce navštěvovaná např. turisty?

To se přece nemusí vylučovat :). Představil jsem si to třeba v nějaké turistické brožuře, která by návštěvníky upozorňovala na ty jeskyni, že by tam určitě měli zajít. Ale obecně už o ně zájem může být.

Ok, kontext zde:

“Places of special interest” je na 2. obrázku – mám u toho ručně pozn. číslo 17. První stránku sem dávám pouze pro případ, že by to z té druhé nebylo jasné a bylo třeba ještě více kontextu.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.