Help for English

Knihy z amazon.com

Ahoj, věřím, že se tady najde někdo, kdo si kupuje knihy ze zahraničí :)
Vybral jsem si na amazon.com (čili americký Amazon, jinde nejsoou na skladě) dvě knížky, celkem v hodnotě 40 dolarů. Mám asi dost samozřejmou otázku – jak to bude s dodáním? Když si dám to nejlevnější poštovné, dostanu prostě českou poštou normální balík aniž bych musel kdekoliv cokoliv doplácet? Díky předem za zkušenosti, v právních předpisech jsem totální ignorant.

Když je budeš objednávat z amazon.com, pošťák po tobě bude chtít ještě zaplatit clo. Jinak ano, balík přijde klasicky poštou.

Díval ses na bookdepository­.co.uk / .com
Poštovné mají zdarma.

Ne, za 40 dolarů se clo nevybírá. Muselo by to být za daleko vyšší částku, aby se platilo.

Když si dáte levné poštovné, přiveze to pošta. Když expres, přiveze to nějaká balíkovka hned třetí den.

Děkuji oběma za rychlou odpověď.
McKay: na bookdepository bohužel mají jen třikrát dražší hardcover edici té knihy, kterou chci především. Každopádně je to zajímavý obchod, který jsem neznal. Ukládám do záložek.

Mimochodem, mám do jména a adresy dát diakritiku, nebo to amazon nezvládá?

myslím, že diakritika nevadí… ale asi je to bezpečnější BEZ.

V některém obchodu jsem myslím uvedl adresu s diakritikou a balík přišl, ale lepší je asi bez.

Clo je asi nad 200 dolarů pokud si to pamatuju dobře.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.