Help for English

practical english usage 4th

 

Už nějakou dobu je možné koupit nové vydání, máte někdo už zkušenosti? Jelikož opět stojí docela hodně peněz, myslíte, že se vyplatí pořídit?

Já používám online verzi, která stojí kolem 150 Kč/rok a jsem plně spokojen. Papírovou verzi jsem ale v ruce neměl, takže nedokážu posoudit.

Díky za odpověď :) Mrknu se na stránky.

Pokud tuhle super encyklopedii ještě nemáte, rozhodně bych doporučoval si jí pořídit s tím, že nejnovější vydání je určitě dobrá volba, nicméně pro běžnou potřebu určitě stačí předchozí, 3. vydání z roku 2005.

Pravdou je, že jazyky se neustále vyvíjí a angličtina v tomto ohledu není vyjímkou, ale přesto si troufám říct, že gramatika obecně za takovou krátkou dobu rozhodně neprochází změnami natolik zásadními, že by kvůli tomu bylo třeba hned kupovat nejnovější učebnice.

Kdybych tuhle knížku neměl vůbec, asi bych šel bez váhání do té nové, momentálně mám 3 vydání a jsem spokojen.

Já mám právě taky 3. vydání, tak mě zajímalo, zda se vyplatí za ty peníze pořídit novější, ale asi jak říkáte, nebude tam tolik zásadních změn.

Pro mne je zásadní rozdíl v rychlosti vyhledávání – elektronická verze nalezne hledaný výraz okamžitě. Co se týče změn, zatím jsem to podrobněji nezkoumal, ale mrkněte na
https://oupeltglobalblog.com/…glish-usage/

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.