Help for English

Přítomny prostý/průběhový

Dobrý den, zkoušela jsem nějaká cvičení na rozdíl mezi pr. simple a pr. continous a mohla bych se zeptat na par vět?

1. He … (argue) with his sister Every day.
    • Myslela jsem, ze tady by mel byt continous, ze to je ten příklad kdy se jedna o příliš často opakující se děj negativního smyslu, a ze every day tady dává najevo, ze se jedna o tu četnost. Ale v klíči bylo napsano, ze sem patří argues
  2. What … (you/do) on Tuesday evening? – I … (go) to cooking lessons.
    • Tady jsem také myslela, ze by tady měl byt v obou případech continous, protože mi to přišlo jako plánována budoucnost, ale v klíči byl v obou větách uveden Present simple.

Mohl byste mi někdo prosím poradit? Dekuji :)

1. “Every day” tady naznačuje četnost, opakovanost, pravidelnost. Jedná se o opakovanou činnost, ne o důraz na negativitu děje, proto prostý čas.
2. What do you do… – I go… – tazatel chodí každé úterý večer vařit, tedy opět činnost opakující se ve stanovenou dobu, a ptá se, co v tu dobu obvykle dělá druhý subjekt.

Já nevidím důvod, proč by v obou případech nemohly být správně obě možnosti (pokud není uveden kontext). I když u tý první věty by s průběhovým časem asi musel být vykřičník na konci, takhle se jedná jen o obyčejné sdělení a tam je přítomný čas prostý lepší.

U té dvojky by tam průběh šel, pokud by to bylo:

What are you doing on Tuesday evening? I am going to a cooking lesson (s).

Odkaz na příspěvek Příspěvek od swimmer vložený před 7 lety

U té dvojky by tam průběh šel, pokud by to bylo:

What are you doing on Tuesday evening? I am going to a cooking lesson (s).

Nebo pokud by v to úterý plánovala jít na několik lekcí vaření. :-)

Dekuju vám všem za rady :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.