Viděl jsem větu: “The game should now start.” Jsou nějaká pravidla, kam se dává do věty “now”? Já měl za to, že hlavně na konec věty: “The game should start now.” Šlo by tedy i: “The game now should start.”?
Viděl jsem větu: “The game should now start.” Jsou nějaká pravidla, kam se dává do věty “now”? Já měl za to, že hlavně na konec věty: “The game should start now.” Šlo by tedy i: “The game now should start.”?
A také by mě prosím zajímal slovosled u slova “only”: This is for you only./This is only for you. nebo je ještě nějaká možnost?
Zdá se že ano, i když umístění now jako příslovce času na konci věty je nejběžnější.
With a few exceptions, such as now, then and once, most adverbs of time may not occupy the middle position of a clause. The adverbs now, then and once may occupy any of the three positions in a clause. For instance, in the following examples, now occupies the first position, the middle position, and the end position of a clause.
e.g. Now it is time to leave.
It is now time to leave.
It is time to leave now.
A také by mě prosím zajímal slovosled u slova “only”: This is for you only./This is only for you. nebo je ještě nějaká možnost?
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.