Help for English

prosím o radu

Ahoj, když mám větu:

“It is really big city which is located in the valley and surrounded by mountains.”

Je to takle správně nebo by mělo být spíše

“It is really big city which is located in the valley and is surrounded by mountains.”

případně ještě mě napadá varianta

“It is really big city which is located in the valley and it is surrounded by mountains.”

Nevím, jestli když mám to “is” u located, nemusím ho tam už pak dávat. Nejlépe mi zní první varianta. Děkuji za rady a případně za vysvětlení, podle čeho se to určuje.

A ještě jedna otázka, když budu mluvit o 2 osobách a chci říct, že s jednou osobou jsem pracoval, mohu říct: “I was working one with.” ?

zní mi to totiž divně.

Děkuju moc

Všechny možnosti jsou možné, asi nejpřirozenější bude ta první, protože, jak píšete, neopakujete v ní už sloveso “být”.
Tady by to asi chtělo konkrétní větu, ale obecně asi “I used to work with one”.

it is a really big city…

I was working one with je nesmysl – co vás vede k tomu to takto stavět?

Mňa napadla možná formulácia:

It is really a big city located in the valley and surrounded by mountains.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Roman Svozílek vložený před 7 lety

it is a really big city…

I was working one with je nesmysl – co vás vede k tomu to takto stavět?

Já nevím, asi špatný instinkt, nechal jsem se zmást. Předložka se dává na konec věty v otázce, že? V tom bude ta chyba. Díky!

Odkaz na příspěvek Příspěvek od nemis vložený před 7 lety

Já nevím, asi špatný instinkt, nechal jsem se zmást. Předložka se dává na konec věty v otázce, že? V tom bude ta chyba. Díky!

Nejde o předložku, ale o umístění ONE. Můžete říci např.
He's the one I worked with. (To je ten, s kterým jsem pracoval.)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.