Help for English

basis/basics

Dobrý den/Ahoj

Neexistuje někde přehled jak se co nejlépe se vyznat v tom kdy mohu použít tato slova? Bylo mi totiž řečeno, že ve větě…

• Mainly, I study English at home, which has given me a solid basis, yet I don´t feel as comfortable as I would like to when speaking to a stranger.

…je správně pouze basis a nikoliv basics! Čím to je? Čím se tato slovíčka liší? Vůbec nedovedu pochopit rozdíl. Chápu, že jedno je možná počitatelné a druhé nikoliv, ale jde mi o rozdíl v jejich používání.

Děkuji.

https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/…nglish/basis?…

https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/…glish/basics?…

BASIS – základ, základní stavební kámen, základní princip, na čem něco stojí
BASICS – základy, tedy základní informace, dovednosti apod., které potom můžete rozvíjet

Pokud chcete říct, že Vám samostudium dalo dobré základy, jako že jste se naučil základní informace, pak by muselo být BASICS.

Ale ve Vaší větě to myslíte jinak, že Vám to dalo základ, na kterém můžete dál stavět. Pak v tom problém nevidím.

Nejlépe asi zeptat se přímo člověka, který vám to řekl. Případně ať Vám vysvětli, proč to ve větách na google po vyhledání “given me a solid basis” či “gave me…” je OK a u Vás ne. Třeba to dotyčný jen špatně pochopil. Kdo Vám to řekl? Kým Vám to bylo řečeno?

Děkuji za Váš příspěvek.

To, že v mé původní větě nemůže být basics mi poradila učitelka. Jen jestli Vás chápu správně.....dle Vás by v mé větě mohlo být BASICS? Z toho co píšete mi přijde, že byste tam také použil spíše jen basis – stejně jako moje paní učitelka. Mně právě šlo o to proč tam nejdou basics.

I podle definicí u obou slovíček mi přijde, že by tam mohlo být obojí. Ale asi ten rozdíl pořád necítím..bohužel :(

Jak přesně zněla vaše původní věta?

Pro jistotu přidávám i trochu kontextu navíc.

Having been studying English for four years, I have decided to prepare for one of the prestigious Cambridge exams. Mainly, I study English at home, which has given me a solid basics/basis (Já měl původně basics) , yet I don´t feel as comfortable as I would like to when speaking to a stranger.

Ono asi hlavně basics a solid nejdou moc dobře dohromady. Basics jsou jen úplný základy, to nejnutnější minimum co potřebujete znát.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Ritter vložený před 7 lety

Pro jistotu přidávám i trochu kontextu navíc.

Having been studying English for four years, I have decided to prepare for one of the prestigious Cambridge exams. Mainly, I study English at home, which has given me a solid basics/basis (Já měl původně basics) , yet I don´t feel as comfortable as I would like to when speaking to a stranger.

a samozřejmě k tomu, co psal Boffin, BASICS je množné číslo. Nemohlo by být ani s tím neurčitý členem.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.