Help for English

My hobby is ... vs. My hobby are ...

Ahoj, prosím vás měl bych dotaz ohledně anglické gramatiky, kterou nevím jak uchopit → Když mám jednotné číslo (např. my hobby/my interest), které je následované množným číslem (cars, bikes…,), tak jaké číslo zvolím u slovesa “to be” … Jednotné nebo množné?

Např. teda:

• My hobby is cars / My hobby are cars
  • My interest is books / My interest are books

→ Sloveso “to be” se vztahuje jak k jednomu, tak i ke druhému (“my hobby is” … ale zase i “cars are”) … Nevím tedy jaké sloveso zvolit – že by byla možnost zvolit obě volby? Moc děkuji za osvětlení! :) Přeji hezký den.

Já bych dala “are”. Asi bych to nejspíš zdůvodnila takto: “Mým koníčkem jsou auta.” – Podmětem jsou auta, i když jsou na konci věty. V té angličtině to cítím stejně. Ale třeba vám někdo odpoví fundovaněji:) , zdravím:)

Děkuji Vám za příspěvek, ale když nad tím tak přemýšlím, tak když bych řekl naopak “My hobby is …”, tak je zase podmětem hobby a ne množné číslo, které následuje…Nevím, jsem z toho zmaten…Třeba se ještě někdo ozve, ale zatím děkuji za postřehy :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od evaoslik vložený před 7 lety

Já bych dala “are”. Asi bych to nejspíš zdůvodnila takto: “Mým koníčkem jsou auta.” – Podmětem jsou auta, i když jsou na konci věty. V té angličtině to cítím stejně. Ale třeba vám někdo odpoví fundovaněji:) , zdravím:)

V angličtině to takto nefunguje. Podmět je hobby a předmět je cars.

My hobby is are cars.

Kdyby to bylo obráceně, tak tam naopak bude are.

Cars are my hobby.

Skvělé, mockrát děkuji! :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.