Help for English

Co se děje na HFE

 

24. 10. 2010

– prvních pár hráčů došlo ve hře Seabase Delta až do konce. Vyrojily se další drobné chybičky, které jsem dnes průběžně opravoval.

– náš slovník má nyní přesně 15000 hesel! Jdu si otevřít víno a pěkně to oslavit.

– výherci triček ze soutěže ‚Nejlepší články na Help for English‘ již mají trička připravená k odeslání. Zítra budou odeslána.

25. 10. 2010

Dnes nebyl moc plodný den. Nicméně, pár drobností se najde:

– dorazily nové ilustrace do slovníku, takže je budu brzy přidávat (asi až zítra).

– na Váš podmět jsem vytvořil novou rubriku diskusního fóra věnovanou našemu software a textovým hrám. Diskuse ohledně Seabase Delta, Apačů, Ten Little Indians apod. se už nebude motat mezi ostatní dotazy na angličtinu. Zároveň tuto rubriku můžete použít pro komentáře a dotazy týkající se Smart Tests či WORD MANAGER. Rozhodně ale prosím, abyste nebrali toto fórum jako náhražku zákaznické podpory na Vitware.cz. Budete-li mít nějaký problém s programem, obracejte se tam. Fórum používejte spíše pro diskusi MEZI UŽIVATELI.

– Nový test je na světě, Smart Tests tedy mají o 15 otázek více.

26. 10. 2010

– nový článek o výslovnosti je tu. V poslední době kvůli Seabase Delta vázla moje ‚publikační činnost‘… pokusím se do toho opět nějak dostat. :-) Pokud mě ovšem nepohltí nějaká další textovka.

– na přidávání obrázků se opět nedostalo. Alespoň jich bude potom více najednou. Proč jen den má jen 24 hodin? Ještě že začínají (leč krátké) prázdniny.

27. 10. 2010

– zpracoval jsem 102 nových obrázků pro slovník a začal je přidávat k jednotlivým heslům. Ve slovníku ˇje dnes třicet nových kousků. Zbytek doplním zítra.

– ukončil jsem seriálovou soutěž, ve které čtyři naši uživatelé vyhráli Joeyho na DVD. Začínám vymýšlet soutěž listopadovou, v té budeme pokračovat v tradici VELKÝCH SERIÁLOVÝCH SOUTĚŽÍ… ceny již netrpělivě čekají ve skříni a je jich opravdu velká hromádka. Co přesně to bude, to ještě neprozradím. Určitě se máte na co těšit.

28. 10. 2010

– asi jste si již všimli částečně oprášené a částečně inovované halloweenské výzdoby. Kromě dýně v záhlaví na vás svýma červenýma očima pomrkává jedna dýně na titulní straně a také několik černých červenookých netopýrů v záhlaví panýlků vlevo.

– Ve slovníku je dnes již přiřazeno všech 102 nových obrázků, o kterých jsem psal včera.

– Vytvořil jsem dvě nové lekce z učebnice Objective CAE (viz sekce Okruhy slovní zásoby) a s tím je také spojené rozšíření slovníku o více než 30 nových slov.

29. 10. 2010

– Začínám už třetí stránku těchto žbleptů na tomto fóru. Tomu říkám dominovat diskusnímu fóru. :-)

– Přidal jsem další CLOZE test pro pokročilejší a s tím spojený seznam slovíček pro online zkoušení či word manager. Slovník tímto má opět nějakou tu desítku nových slov.

– Psychicky se připravuji na to, že se vrátím k Seabase Delta a konečně vydám opravný balíček. Pár chybiček se nashromáždilo a noví hráči by už chudáci neměli zápasit s problémy, které jsem už vyřešil. Než se pustím do nové hry, chtěl bych mít tu předešlou zcela uzavřenou, ukončenou.

30. 10. 2010

– Celý den jsem seděl nad Seabase Delta a opravoval chybky, které za ten kratičký týden života této hry vyplavaly na povrch. Copak opravování herních dat apod., na tom skoro nic (kromě toho že to trvá) není. Horší bylo, že jsem se rozhodl pustit se i do programových úprav. Engine hry jsem programoval před cca pěti lety a od té doby ho téměř neupravoval. No, musím říct, že nad jednou věcí jsem seděl několik hodin… ne a ne vyznat se v té změti nic neříkajících proměnných. Nakonec to dobře dopadlo a vše, co jsem si vytyčil opravit, jsme opravdu opravil. Myslím ale, že dnešek trochu přispěl k šedinám na mé hlavě!

– Opravená verze Seabase Delta je nyní na serveru. Noví hráči by si už měli stahovat tu opravenou. Nyní nám ještě zbývá dodělat instalátor, do toho se ale raději pustím společně s Petrem Hudíkem. Čeká mě také úprava starších her, které potřebují také pár chybek odstranit a hlavně upravit tak, aby spolupracovaly s Word Manager.

– Díky bohu za Halloween. Vyřezáváním šeredných ksichtíků do ubohých dýní se člověk skvěle odreaguje… dnes jsem to potřeboval.

31. 10. 2010

– Seabase Delta prošla ještě několika drobnými opravami. Zítra by se měla objevit verze s instalátorem, který pro Vás Petr Hudík připravil. Nebude tedy již zapotřebí rozbalovat archivy, vytvářet si zástupce apod. Instalátor vše udělá sám.

– Dnes jsem předělával hru The Legend of the Apache Gold, do enginu jsem přidal opravy, které jsem provedl na Seabase Delta. Ještě budu hru testovat, jestli vše je OK a pokud ano, během týdne vyjde nová verze i s instalátorem. Totéž plánuji pro Ten Little Indians.

– Doplňoval jsem slovíčka do slovníku. Nyní náš slovník obsahuje 15100 slov. Pokud by se mi každý týden podařilo doplnit 100 slov jako v uplynulém týdnu, nemuselo by se na další tisícovku čekat tak dlouho. Ale iluze si nedělám. Dnes jsem doplnil především slova ze Seabase Delta, která mi zatím unikala. Nyní by snad již Word Manager i náš online slovník měly zvládat vše (kromě některých citoslovcí), co na Vás v Seabase Delta vykoukne.

– Vytvářel jsem banner pro čajovou soutěž. Nezapomeňte, začíná již zítra.

– Ještě sice asi hodinu a půl bude Halloween, ale výzdobu raději sestřelím už teď. Mohlo by se stát, že tu ta dýně bude strašit ještě dlouho… a stará dýně, no vzpomínám si, jak jsem ji loni nesl do popelnice, není zrovna moc voňavý zážitek…

1. 11. 2010

– Hra Legend of the Apache Gold je již ke stažení v nové úpravě, připravená na spolupráci s programem Word Manager. Články o těchto hrách (Apache Gold a Seabase Delta) již obsahují nový odkaz pro stažení.

– Obě hry jsem přidával na server Slunečnice.cz. Nyní čekají na autorizaci. Doposud byly obě hry k dostání pouze tady u nás na HFE. Je ale na čase, aby se vydaly do světa. :-)

– večer jsem přidával novou soutěž sponzora našich seriálových soutěží – jazykové školy Evropské vzdělávací centrum. Možná některé z Vás tento jejich nový projekt zaujme.

2. 11. 2010

– textovým hrám jsem vytvořil samostatnou rubriku v sekci Zábava. Až doposud byli Indiáni mezi Tipy a Triky a hry Seabase Delta a Apache Gold se ztrácely v sekci Informace. Doufám, že tato sekce poroste rychleji než 1 přírůstek ročně.

– předělal jsem celou sekci DOWNLOAD a přidal jí novou ikonku. Tahle sekce byla úplně pro ostudu. Doufám, že teď to vypadá alespoň o trochu lépe, jednotlivé „články“ nyní vypadají jednotně.

– ze sekce Download jsem konečně odstranil Language Lab. Bude se mi po něm stýskat.

– moc jsem chtěl dnes napsat článek na web, ale úterky mé tvůrčí práci moc nepřejí. :-( Doufám, že středa se vydaří lépe.

3. 11. 2010

– kromě nového článku jsem nic podstatného nestihl… kromě toho, že jsem si včera v noci založil profil na Facebooku. :-D A hned se necítím sám :-) No, nic si od toho neslibuju, když můžu mít profil na MySpace, proč ne Facebook? Už ale nemůžu dělat takovýho toho zarytýho odpůrce sociálních sítí.

4. 11. 2010

– ve slovníku je nyní přes dvacet nových ilustrací.

– od rodilých mluvčích mám nyní asi 2500 nahrávek Br.E. a 3500 Am.E. do slovníku. Snad se nám to brzy podaří všechno nějak přiřadit do existujících slovníkových hesel…

– v diskusním fóru jsem rozšířil název jednoho tématu. Původně tam bylo „Jazykové zkoušky“. Doplnil jsem tam Maturita AJ, protože je to také jazyková zkouška a diskuse o ní rozhodně do této sekce patří. Tak maturanti, diskutujte, sdílejte své dojmy z maturitní generálky, povídejte si o tom, jak se připravujete na tu ostrou atd.

– Na titulní stránce je nový banner, do čajové soutěže se již noví soutěžící zapojit nemohou, chvíli tu teď bude upoutávka na soutěž se SMSJAZYKY.

– Začal jsem připravovat letošní „velkou seriálovou soutěž“… Letos bude probíhat od 15. listopadu (o deset dní později než loni a předloni). Bude trvat cca do 5. prosince. Dnes jsem se ale zmohl jen na část banneru. :-) Tím vždycky začínám.

5. 11. 2010

– Na hlavní stránce jste si jistě všimli nového banneru na velkou seriálovou soutěž. Už se blíží, nezapomeňte od 15. listopadu každý den chodit na naše stránky (pokud to už neděláte teď). Nic víc jsem dnes vlastně nestihl, banner mě zaměstnal skoro na celý večer… a nakonec není ani tak hezký, jak jsem ho zamýšlel. Animovaný gif není asi to nejlepší. Hodně mi to zredukovalo barvy, takže je všechno takové hodně kostičkované. Co se ale dá dělat.

6. 11. 2010

– Trochu jsem přeorganizoval naši sekci Partnerské weby. Nyní je rozdělena na weby, se kterými skutečně spolupracujeme (doporučujeme je navštívit), a weby, se kterými si jen vyměňujem odkaz, o obsah tu nejde, jde o zvyšování ranků.

– hra Ten Little Indians v nové verzi je již ke stažení. Vytvořil jsem nový instalátor (díky Petrovi, samozřejmě). I tato hra nyní komunikuje s Word Managerem a je v ní opraveno pár věcí.

– celá rodinka her má nyní svoje stránky na vitware.cz

– V článku o seriálové soutěži je teď nová upoutávka – hezky tam uvidíte, co přesně můžete vyhrát. Já bych je být vámi chtěl všechny. :-)

7. 11. 2010

– dnešek patřil takovým těm světským starostem, takže nic moc jsem na HFE nestihl, kromě odpovídání na dotazy apod. Dokončil jsem (se zpožděním) alespoň další díl UPPER testů, číslo #23. Kdo máte od nás SMART TESTS, můžete aktualizovat, do databáze přibude 15 nových UPPER otázek.

– další stránka tohoto ‚diskusního‘ vlákna byla opět úspěšně pokryta. Hurá do dalšího pracovního týdne.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.