Zdravím,
za týden jdu na CAE (počítačová forma) a mám pár dotazů, tak kdyby se našel někdo, kdo by se se mnou mohl podělit o svoje zkušenosti, byla bych moc ráda.
- Někde jsem četla, že klávesnice je QWERTY. Fakt, nejde to změnit?
- Vážně se v testu všechno ukládá automaticky, každá odpověď, i v části writing?
- Ve writing – fungují klávesové zkratky ctrl+C ctrl+V, kdybych třeba chtěla nějak přeskupit text? A je tam tlačítko „zpět“, kdybych třeba omylem smazala něco, co jsem nechtěla?
- Ve speaking part 4, i po zkouknutí všech instruktážních videí mi není jasné, jestli se mluví jenom se zkoušejícím, nebo hlavně s tím druhým kandidátem, někde na otázku vždy odpoví jeden a zkoušející se druhého zeptá, zda s tím souhlasí, jinde oba spolu diskutují… Jak to má ideálně vypadat, mám např. říct svůj názor a rovnou se kolegy zeptat, zda se mnou souhlasí?
- Během celé části speaking, má se používat formální či neformální jazyk? Nebo můžu v odpovědi na jednu otázku použít frázové sloveso a „colourful vocabulary“ a v jiné odpovědi zase formálnější vyjádření (např. I have never contemplated residing in any other neighbourhood.)?
Děkuju moc.