Help for English

Čtečka e-knih – zkušenosti

 

Naprosto souhlasím s Romanem, jsem v tomto ohledu také „konzerva“. Mám poměrně velkou spotřebu knih, je pravda, že by se mi někdy hodilo mít víc knížek po ruce najednou (třeba ve vlaku, kde často něco čtu), ale tomu pocitu ze čtení papírové knihy se nic nevyrovná:) U čtečky by mi také chybělo obracení stránek, navíc starší knížky mají takové zvláštní aroma (někomu to příliš nevoní, já ho mám ráda), které mi čtečka také nezprostředkuje. A mít police plné knih, pokochat se jen tak obaly, nějakou zalistovat… Myslím, že pokud někdo rád a hodně čte, mělo by se to promítnout i do podoby jeho okolí a police plné knih jsou krásným svědectvím. A to říkám, ačkoli s nedostatkem místa v pokoji opravdu bojuji a knihy musím mít v poličce ve dvou řadách. Stejně když vidím v knihkupectví nějaký zajímavý kousek, neodolám a koupím si ho.

To Roman a Jana: taky mám ráda klasické knihy, ale nechci se zahlcovat věcmi, už jsem zažila stěhování knihovny o osmi tisících svazků a řeknu vám, nic moc :-) Navíc s mou rychlostí čtení (průměr 100 stran za hodinu) bych si z papírových knih mohla za chvíli postavit domeček :-)

Takže prosím zpět k tématu: Názorů na e-knihy je jistě hodně, ale mě zajímá především zkušenost se čtečkami. Ptám se znovu: máte někdo čtečku e-knih? A jak se vám osvědčila/neos­vědčila?

tethalka: Průměr 100 stran za hodinu máš u knih v angličtině nebo češtině? Tak rychle bych chtěl číst taky.

McKay: takhle rychle čtu zatím jen české texty; některé věci zvládnu i rychleji (beletrii); je to úžasné, když musím načíst kvanta textů. Nikdo mě to neučil, přišlo to samo někdy v první třídě.
V Aj jsem tak na 30–40 stranách za hodinu, navíc mě to někdy rychle unaví, je to náročnější na soustředění.

ja mam rychlost sto stran tak za pul roku :-D v cestine i v anglictine :-) …

To Roman298: tak to se pak čtečka nevyplatí :-)

to tethalka: Co se e-čtení týče, mám zkušenost jen s čtením na Palm PDAčku což je to samé, v menším podání. Čtečku bych si pořídila jen zatím vidím problém v tom, že je mnoho výrobců a tím pádem mnoho formátů a třeba na book depository si např. do Kindlu knihu nekoupiš http://www.bookdepository.co.uk/account/ereader?… takže to bych tě hlavně doporučila zvážit, aby jsi zvolila vhodný formát, to je vždycky hlavní problém u těchto zařízení.

Lioness: díky!

Další odkaz, dnešní článek:

http://bit.ly/kindletri

Tomashi, děkuju.

To Tethalka. Jak to dopadlo ?
Jsem sice také „Romanovec“. Mám rád knihy v tištěné podobě, více jich kupuji než jich stačím přečíst, ale o čtečce uvažuji (mám zkušenost s PDA).

To GB: zatím nijak, po nákupu zimních bot a kabátů pro dcery si na čas nepovyskočím. Ale bude to Kindle 3, nejspíše ji koupím přes americký Amazon, ale ještě bych potřebovala někde si tuhle čtečku vzít do ruky (aby neměla stejně nepohodlné tlačítko na ovládání jako Sony, co máme v práci).

Některé typy Sony (300 a 600) plus ještě jeden typ lze zdarma ozkoušet v jedné pobočce Městské knihovny na Praze 5 (podmínky na http://mlp.cz/informujeme.php#717).

EDIT: Vyzkoušel jsem Sony PRS-300, vracím a už ji nechci. Nevyhovuje mi.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.