Help for English

ANO/NE otázka

Dobrý den.

Předem bych se chtěl omluvit, že tuto otázku vkládám i sem. Prvně jsem jí postoval přímo pod daný článek jenž se zabývá ANO/NE otázkami, ale je zjevné, že tam moc lidí již nechodí. Odpověď mě natolik zajímá, že tomu chci dát šanci i tady.

Tady je už onen dotaz:

Obávám se, že jsem ujel a udělal chybu, ale raději se zeptám. Napsal jsem “esej” kde bylo mým úkolem popsat nejoblíbenější stránku na internetu. Nejsem si však jist zda jsem v ní správně použil ANO/NE otázku.

Do you struggle with English? You don´t have enough money to pay a teacher regularly? There is this amazing website for you. Its name is wordreference......

Mohl bych zde nechat tuto ANO/NE otázku? Nebo se sem z nějakého důvodu příliš nehodí?

Děkuji.

To je snadné – shoduje se záměr Vaší otázky s jedním z případů, v nichž používáme takový druh otázky (v zmiňovaném článku)?

Nejsem si jist. Překvapení jsem tímto vyjádřit však nechtěl, to je pravda.

Já bych tu otázku asi položil spíš takhle. “Do you not have enough money to pay a teacher regularly (nebo on regular basis)?”

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.