Help for English

Slovíčko "wonder"

Pěkný nedělní podvečer přeji všem :)

Měl bych takovou otázku ohledně tohoto slovíčka “wonder” a jeho používání. Vím, že “wonder” má mnoho významů, může to být jak sloveso, podstatné jméno a přídavné jméno. A prý se s tím pojí i nějaké fráze a když jsem se to chtěl “našprtat” ze slovníku, tak jsem to moc nepochopil. Nemáte tu na toto slovíčko nějaký článek nebo neznáte nějaké stránky, kde je to pěkně vysvětlené? Děkuji mnohokrát za každou radu, typ, odkaz atd. :) Přeji pěkný zbytek dne.

Skvělé, mockrát Vám děkuji, Dane. Mně toto určitě nevadí. :)

I agree, the section about “wonder” is very good and, as it states, “I wonder” is usually a good idiomatic translation for “jsem zvědav(ý”). “I'm curious” usually isn't good.

Yeah, the difference between “I'm curious” and “I wonder” might feel subtle to some. I guess we use 'I'm curious" when we're actually eager to look into something unfamiliar, or something that got our attention, whereas “I wonder” is basically saying that you think about something and you want to elaborate what you are thinking about. For example “I wonder if this restaurant is any good”, however you can also say “I'm curious about this restaurant, I have never been there before”.

I hope I'm right about this one, at least that's how I feel the difference.

Děkuji i Vám oběma za odpovědi :)

Ahoj Dan, diky moc za super tip na super stranku! /breathtaking :-)(thu)<3

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.