Help for English

Never ending story aneb Falešným začátečníkem na věky věků?

 

Zdravím Vás všechny,

chtěl bych využít této cesty a poprosit Vás o radu (y) v oblasti studia angličtiny.

Neustále se potýkám s tím, že se točím jak vítr v bedně a snažím se naučit anglický jazyk. V současné době tuto myšlenku podporuji ještě tím, že se snažím dálkově o dodělání vysoké školy.

Bohužel vzhledem k vytíženosti v současném zaměstnání, již nezbývá mnoho mentální síly pro vůli chtít se každodenně vzdělávat.

Měl bych na Vás proto pár otázeček, na které doufám, že zde na fóru naleznu odpověď:

  1. Hodně cestuji – hledám proto nějaké vzdělávací kanály, které by mi usnadnili studium angličtiny poslechem. Mám vcelku dobrý sluch a myslím, že bych se tímto způsobem mohl hodně naučit. Zkoušel jsem rádio BBC a ZET, které ovšem vysílá jen občas. Nemáte prosím tipy na audioknihy uzpůsobené falešným začátečníkům? Články s překlady prostě cokoli, co bych si mohl pouštět v autě při pracovních cestách. Rád bych takto spojil příjemné s užitečným
  2. Aplikace – Duolingo atd. – něco podobného jsem již zkoušel, každopádně beru toto jako jednu z dalších možných forem jak se dostat do anglického jazyka. Nemáte prosím tipy na nějaké aplikace?
  3. Zkoušel jsem i program 2000 slovíček apod.
  4. Interaktivní výuka – pro mě značka ideál. Najít stránky, kanály cokoli. Probrat si látku např. přítomný čas – projít teorii a pak k tomu mít sadu několika testů, kde bych si mohl naučenou látku probrat a rovnou vyzkoušet
  5. Psaní si s někým – vím, že existují kanály, kde se dá chatovat s lidmi ve stejných úrovních. Máte s tím někdo prosím zkušenosti.
  6. Učebnice, stránky, Youtube, kde by byla látka dobře vysvětlena a zpracována? Něco jako jakýsi lexikon, který bych mohl mít při sobě. A kdykoli se do něj mrknout.
  7. Tipy na dobré jazykovky v Plzni. – Kurzy, učitelé

Předem bych Vám chtěl poděkovat za Vaše rady.

V.

Můžete poslouchat zjednodušené knihy, tedy knihy tak jednoduché, že nepotřebujete překládat. Přílišné překládání blokuje schopnost přirozeně rozumět. Postupně budete moci poslouchat vyšší úrovně. Více zde: Zjednodušená četba .

Pokud jste ještě nezkoušel English Me!, tak doporučuji. Je tam vždy seznam článků s teorií + testy/drily na procvičení. Myslím, že jsou tam dostatečně pokryty všechny oblasti anglické gramatiky a slovní zásoby. Výslovnost najdete zde: https://www.helpforenglish.cz/vyslovnost

Z vlastní zkušenosti vím, že by člověk neměl přeceňovat teoretickou část přípravy. Gramatická a jiná cvičení jsou dobrým doplňkem, ale důležité je hlavně číst, poslouchat, sledovat, psát a mluvit. “Odkoukáním” jazyka se naučíte nejvíc. Jak na to se dozvíte v článcích zde: https://www.helpforenglish.cz/…a-anglictinu

Pár tipů na Youtube najdete v článcích zde: https://www.helpforenglish.cz/search/?…

Soukromého učitele můžete najít i na Skype, nejste pak omezen místem, kde bydlíte.

Poslal jsem Vám ještě soukromou zprávu.

Dobrý den,

moc Vám děkuji za Vaše vyčerpávající odpovědi,nesmírně si toho vážím. Velice mi to pomáhá. Děkuji i za tyto stránky.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.