Help for English

Uroven anglictiny na strednych skolach

 

Zdravim, myslite si ze urovne anglictiny (A1, A2…) koresponduju s tym co sa uci na strednych skolach? Napr. ja som maturoval z B1(vraj) a o temach ako je predminuly cas som nemal ani zdania, ak porovnam to co som vtedy vedel a co je na tomto webe tak som bol len slabulinka uroven A1. Co si o tom myslite? Vopred dakujem za reakcie.

Mám bohužel podobnou zkušenost. Často vidím, že studenti používají ve škole učebnice pro B1/B2 úroveň, ale nedají dohromady jednoduchou větu, nerozumí, když na ně promluví rodilý.
Někteří učitelé pořád jedou typem “probráno – splněno”, bez ohledu na “pochopeno” či “zapamatováno / používáno”. :(
Co jsem měl možnost vidět úlohy pro státní maturitu v minulých letech, nepřišlo mi to jako B1, spíš trochu těžší A2. Ale to je už jiná věc.

Ještě pozor na jedno nedorozumění – někdy je vymezení úrovně chápáno jako věci, které má student umět, chce-li na té úrovni složit zkoušku, jindy jako věci, které jsou vhodné pro studenta, který na té které úrovni je. HFE používá druhou variantu.

Zaujimava tema. Tiez to vidim podobne aj ti ucitelia naozaj len preberu latku a idu na dalsiu, ziadne suvislosti. Pozeram Cieľové požiadavky úroveň B1 a napriklad spominany predminuly cas tam je, takze mal sa preberat. Ale to len na okraj, keby vas perfektne naucili a precvicili aj menej veci, to by bolo lepsie. Kde je podla vas chyba? Podla mna aj v uciteloch, aj v ucebniciach aj v tom, ako izolovane sa jazyk uci.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.