Help for English

Co je drahé, se padělá

 

Jak Vám zní tato věta? What is expensive and sought for is being faked.

Je What na začátku v tomto případě ok? Děkuji

Slovo “what” na začátku věty není samo o sobě problematické – what goes around comes around, what you see is what you get (WYSIWYG), what doesn't kill you makes you stronger, atd. V daném případě bych řekl “if something's ex­pensive, someone will fake it”. Nesedí tady ale průběhový tvar. Chtěný smysl není to, že padělání probíhá právě ted'.

Nebylo by pak lepší if there is something expensive.. Ten průběh tam je podle mě schválně, protože se poukazuje na to, že padělání probíhá ve dne v noci a je to problém dnešního světa.

Takže možná líp, when there is something expensive it will be counterfeited? Ale pořád mi to nezní dostatečně stejně ‘řečnicky’, nebo jak bych to nazvala.

Neuvedla jste, že věta má znít ‘řečnicky’. Můj návrh se dá řečnicky zvelebit použitím plného nezkraceného tvaru “if something is expensive …” To ostatní je otázkou stylu a idomatičnosti, což se dá jen těžko vysvětlit.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.