Help for English

vlaky v Anglii

 

Chystám se do Londýna a protože jsem tam byla už několikrát, chtěla bych se podívat i po okolí. Konkrétně do Windsoru. Zjistila jsem, že nejpohodlnější spojení je vlakem z Paddingtonu, nebo Waterloo. Jízdenky si mohu koupit přes internet, což je určitě výhoda, nebudu muset běhat po neznámém nádraží a hledat, kde je koupit. Jenže… nikdy jsem v Anglii necestovala vlakem a nevím, jak to tam funguje. Musím si jízdenku sama označit, nebo jsou ve vlacích průvodčí, jako u nás? Nebo mají, nedej bože, turnikety? Musím mít místenku? Máte, prosím, někdo zkušenosti? Předem díky za každý postřeh…

  1. Nejprve si jízdenku zaplatíte online např. na virgintrains.co.uk nebo thetrainline.com (kde najdete nejlevnější)
  2. Na nádraží si ji vyzvednete u automatu (budete potřebovat 8 místné referenční číslo, které vám přijde emailem + debit/kredit kartu, kterou jste platila, pro ověření)
  3. U turniketu ji tam vložíte a vyjede vám zpátky, načež můžete projít k nástupištím
  4. Pokud budete někde přestupovat a budete muset projít přes turnikety (např. při východu z Underground a při příchodu na National Rail apod.), tak ji opět použijete a vždy vám vyjede zpátky (pouze na konečný stanici ji turniket už nevrátí)

Pokud máte jakékoliv další dotazy, rád odpovím.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.