Dobry den, moc rada navstevuji vas veb a chtela bych vam moc podekovat ze diky vam se muzeme zdokonalovat vice a vice v anglictine. Moje otazka se tyka jak s pomoci samovyuky dosahnout urovne C1. Potykam se s probleme uz delsi cas, jelikoz se porad pohybuji mezi B2 a C1, take zalezi nekdy jak jsem unavena, coz by na takove urovni uz nemelo byt mozne. Nejvetsi problem je s mluvenim. Zkousela jsem najit vhodne kurzy, ktere by mi pomohli se prehoupnout, ale bud se neotevrou pro maly zajem anebo jsou hodne drahe. Nejvetsi paradox je, ze pracuji v Nizozemi jako PhD student a podle jejich standartu jim moje anglictina staci, nikde nemam problem, ale je to ve me, ze bych se chtela jeste vice zdokonalalit jelikoz jsem si vedoma ze delam chyby. Da se rici ze jsem oklopena anglictinou porad, jak v praci tak i v soukromi…mi pratele jsou cizinci a muj pritel take, takze se domlouvame jen anglicky. Bohuzel nemam kolem sebe rodile mluvci. Nizozemi je bajecna zeme, vetsina tu mluvi anglicky a tak neni problem se dorozumet a jelikoz nikdo neni rocili mluvci tak tu vsihcni odpousti chybi a vlastne jsem vsichni skoro na stejne urovni, nekdo vise nekdo nize. Mohly by jste mi doporucit nejake ucebni materialy nebo aplikace? Byla bych vam moc vdecna, za chvili mi konci smlouva s univerzitou a ceka me obhajova me zaverecne prace a budu si i hledat novou praci tak bych se chtela prokazat dobrou anglitinou. Moc dekuji za odpoved. Katka