Help for English

Nauka nových slovíček

Zdravím,

mám takovou otázku. Jaká je pro vás nejlepší možnost? Učit se nová slovíčka stylem:

1. Anglický překlad – český překlad
  2. Anglický překlad – anglická definice
  3. Anglický překlad – obrázek k tomu + nějaká anglická definice

Kdybych se učil 1. možností, tak si říkám, že si budu v hlavě slovíčka neustále překládat. Podle mě je nejlepší možnost asi 3. Jakým stylem se tedy učíte vy? Díky moc za vaše názory, Dominik :-).

Mně se osvědčila kombinace všech tří možností, ale nebylo to samozřejmě hned. Troufám si říci, že začátečníci se bez první možnosti neobejdou, do určitého stupně pokročilosti je návaznost na mateřský jazyk de facto nutností. Teprve až pokročilejší angličtinář, který již má širší slovní zásobu, dokáže dobře porozumět anglické definici a pochopit z ní význam daného slovíčka, většinou za užití výkladového slovníku.

Viz např.: Jak na to: Slovní zásoba

Každý se učí jinak. Mně přijde nejefektivnější cesta samotné čtení/poslech/vi­deo, kde jsou slovíčka v přirozeném kontextu, bez vytrhávání. Většinou ani není potřeba překládat, aby člověk pochopil, o co jde.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.