Help for English

Inzerát jak formální má být odpověď

 

Ahoj, hledám si byt v Anglii a vůbec nevím, jakým stylem mám odpovídat na inzeráty, aby to nepůsobilo neslušně nebo naopak moc formálně. Je pro mě důležité, aby se mi všichni ozvali zpět, jelikož je těžké ubytování sehnat. Jak na pozdrav (hello / dear sir or madam) a jak na rozloučení atd. Díky moc za jakoukoliv radu!

“Dear Sir/Madam” is probably too formal for a response to an ad. Czech cultural considerations of formality don't really apply in most everyday situations in the UK. We're more casual. Hi there, I'm replying to the ad I saw today on the XYZ website ..... for a flat to rent … Na rozloučení úplně stačí Best wishes nebo Kind regards nebo Thanks very much.

Ok thank you!!

Já jen poradím, abyste nikam neodepisoval, ale rovnou tam zavolal a domluvil si prohlídku bytu hned ten den. Než si někdo přečte váš email, tak tam 10 lidí zavolá a ubytování je fuč (pokud se jedná o výhodnou nabídku).

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.