Prosím vás, je mezi těmito slovíčky rozdíl? Pokud ano, v jakých případech se každé používá?
Prosím vás, je mezi těmito slovíčky rozdíl? Pokud ano, v jakých případech se každé používá?
už se nedivím, proč většinou tady na fóru na takovýto typ dotazu
odpovídáte, že si to mají najít ve slovníku Kdybyste totiž měli
takto rozebírat každé slovíčko, tak by se:
1) ti, co mají zájem o rozlišení např. i těchto důležitých
slovíček, nikdy nenaučili používat přímo zdroj informací a slepě
věřili co jim kdo nakuká;
2) fórum by bylo plné opisů slovníků, protože předpokládám, že rodilí
mluvčí si na těchto skvělých stránkách moc nepočtou
Nicméně možná by stálo za to vydat článek s přehledem aspoň některých dostupných slovníků. Já osobně jsem si hodně oblíbila tento: http://www.macmillandictionary.com/ – většinou se tam ujišťuji jaký tvar má sloveso v minulém čase. Také příkladových vět je tam dostatek.
Pravda, nějaké shrnutí nejlepších webových slovniků a posléze klidně
i offline slovníků by bylo velice užitečné.
Přeci jenom je to jedna ze základních pomůcek při studiu angličtiny, tak
ať používáme to nejlepší
všechny advanced slovníky od kvalitních nakladatelství jsou ONLINE zdarma… a je jedno, jaký použijete. Kvalitou jsou všechny srovnatelné. Liší se jen drobnostmi. Článek o nich plánuji, ale asi ne hned.
Ohledně “underneath” a “beneath” jsem se díval do slovníků, ale z žádného výkladu nejsem moc moudrý, nám učitel prostě říkal, že “Beneath” se používá tehdy, když je prostě něco/někdo přikrytý pod něčím (někým tady asi zmiňovat nebudu ).
She was hidden beneath the blanket
a “Underneath” je takové zdůraznění obyčejného “under”.
Where did you find it? – I found it underneath a bed!
Možno si môžete pozrieť toto video, malo by to pomôcť :
Beneath je formální slovo a mnohem méně používané než underneath. Rozdílů je víc, např. beneath nemusí vyjadřovat, že je něco přímo pod něčím, ale např. jen níže. Underneath se zase třeba nepoužívá, když má někdo nižší hodnost. Většina těchto rozdílů se dá vyčíst z výkladových slovníků, ale pokud ty slova neznáte a nevíte jak je používat, tak je zbytečné se učit nějaké rozdíly mezi nimi.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.