Help for English

Effortless English

 

Máte někdo zkušenosti s tímto způsobem učení angličtiny??

www.effortlessenglish.com

7 rules:
Always Study and Review Phrases, Not Individual Words
Don't Study Grammar
Listen First
Slow, Deep Learning Is Best
Use Point Of View Mini-Stories
Only Use Real English Conversations & Materials
Listen and Answer, not Listen and Repeat

Po tom co jste to tu zvěřejnil tak jsem navštívil ty stránky. Pročetl jsem si to vše i všechny rules u kterých jsou video nahrávky a musím říct, že mě to fakt oslovilo. Když se nad tím zamyslím tak má pravdu, že učení ve školách apod. nás nenaučí mluvit anglicky na ůrovni. Opravdu se mi ty stránky zalíbily

no, já si myslím, že zase jednou nějaký chytrák si řekl, že vše, co studují didaktici jazyka, nahradí sedmi několikaslovnými pseudopravidly.

Neříkám, že uvedená pravidla jsou mimo (až na pár) ale prostě takto to shrnout nejde. Je špatně být posedlý gramatikou, ale prostě NEJDE říct NESTUDUJTE GRAMATIKU. Je jasné, že je dobré používat opravdové konverzace apod., ale říct, že máte používat POUZE TY, další nesmysl. I na LISTEN AND REPEAT je potřeba někdy narazit – jinak se správnou výslovnost moc dobře nenaučíte.

A tak dále. Nevím, na stránku jsem už jednou kdysi narazil, ale názvy jako EFFORTLESS ENGLISH mě už apriori odrazují. Učení angličtiny NENÍ EFFORTLESS, nikdy nebylo a asi nikdy nebude. Budete-li studovat podle uvedených pravidel, EFFORT prostě vynaložit budete muset.

Tímto nezatracuji stránku obecně. Třeba je dobrá a třeba mnoha lidem pomůže. Jen se prostě musím ohradit proti polovičatým radám pravidlům pro učení jazyků.

Podle mě je tak trochu nesmysl říct „jenom čtěte a poslouchejte a nikdy se neptejte na gramatiku“ – proč by se jinak anglicky mluvící děti učily angličtinu ještě ve škole? Taky jim nestačí jenom knížky a televize…Čtení a poslech jsou hrozně důležité, posledních pár let je to moje hlavní metoda učení, ale nemůžu říct, že by to bylo samospasitelné (na úroveň upper-intermediate mě to určitě nedostalo).

Jen jsem chtěl říct, že jsem si lekce Effortless English před necelým rokem pořídil a nemůžu si je vynachválit.

A překvapivě, učení angličtiny pro mě aktuálně je skutečně EFFORTLESS :-)

Nejlepší rozhodnutí za několik posledních let co jsem udělal (škoda, že jsem na ně nenarazil dříve – ale lepší než ještě později)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.