Help for English

Mám se na učení se Aj vy****? Nejde mi to..

Je mi 36. Na ZŠ jsem měl němčinu. Učila mi jí ruštinářka, která se přeškolovala na němčinářku a uměla o pár lekcí víc jak my. Na střední jsem měl němčinu a španělštinu. S angličtinou jsem se setkal až na VŠ, kterou jsem nedodělal.. Střet s AJ byl malér. Prošel jsem x kurzů, knížek pro samouky, počítačových programů atd. Období intenzivního studia se střídaly s obdobími bez studia, a za těch 14 let, co se AJ věnuju umím kulové. Teď jedu poslední rok dost intenzivně, ale nejde mi to. Připadá mi, že se i zhoršuju. Mám Skype kurz, Duolingo, jeden program (AnglictinaOnline), konverzační klub a nově Englishme. Ale akorát mi z toho bolí hlava. Pouštím si písničky v Aj, filmy v AJ, WC mám polepené plakáty s AJ gramatikou. A stejně mi to nejde.. Tak si říkám: Nemám se na to vy**t? Třeba na ty jazyky vážně někdo už nemá..

Otázka je, jestli Vám to fakt nejde, nebo jestli prostě na sebe máte moc vysoké nároky… Podle čeho usuzujete, že Vám to nejde?

Nevim no. Vycházím z rozřazovacích testů AJ. Dřív mi hodnotili jako A2 až B1, teď je to A1.. Připadá mi, jako bych pro anglictinu byl v mozku jeden šuplík, ten je plný a když něco přisypu, tak musim odsypat.

Co je to za rozřazovací testy?

A nehledě na výsledky těchto textů – sledujete filmy v angličtině – máte pocit, že jim už lépe rozumíte? Když něco čtete, máte pocit, že tomu rozumíte?

Uvedené rozřazovací testy jsou pouze a POUZE rientační, aby člověk věděl, jakou úroveň daného produktu si má člověk pořídit, čo do jaké úrovně kurzu se má cca zapsat. Rozhodně to nejsou testy, které vám určí Vaši úroveň.

Zkuste si třeba cvičný test z cambridgské zkoušky KET – Key English Test (úroveň A2). Nebudete si moct udělat část speaking a writing, ale alespoň poslech a čtení/use of English. Jak jste na tom v tomto testu?

Když máte takovéto pocity ze své angličtiny, dokážete určit, v čem konkrétně je problém? Třeba se jen zaměřujete na špatný aspekt angličtiny… např. pokud by Váš problém byl např. v gramatice, na to sledování filmů asi moc nepomůže. Pokud by Váš problém byl ve čtení s porozuměním, tak zase nepomůže gramatika.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.