Help for English

Díky

Jeden student mi dnes tvrdil, že mu běžně někdo děkuje výrazem „thanks in advance.“ Dovedu pochopit, co tím chtěl říci, ale ještě jsem se s tím nepotkala v běžném hovoru. Jak to tedy je? Netušíte, prosím, někdo? (Je to profesionální prudič a rejpal, tak bych si chtěl abýt 100% jistá v kramflecích.)
Díky všem za rady.

Díky předem?

Nebo na co se vlastně ptáš:-D?

Jestli se tento výraz běžně používá pro vyjádření díků. Ne jako „předem díky“, ale pouze jako díky.

Podle mě to znamená jen „Předem díky.“

Můj názor: pokud by tímto způsobem někdo děkoval za něco, co teprve bude ve prospěch dotyčné osoby uděláno, pak by se to samozřejmě dalo akceptovat. Ovšem používání této fráze k vyjádření díků za skutek, který už byl vykonán, mi přijde jako holý nesmysl.

Děkuji. Myslela jsem si to, ale přece jen nemůžu tvrdit, že vím všechno, tak se raději ujišťuji.

normálně ne,

dokonce bych ani neřek, že je to poděkování, je to spíš taková naléhání/snaha ujistit se, že se tim budeš zabývat…imho

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.