Help for English

BUT x EXCEPT

Ahoj, chtěl bych se zeptat na následující větu z CPE Use of English.

Once he’s handed in his entry, there was nothing Tom could do except wait for the judge’s decision.

Mám pravdu, když si myslím, že by zde EXCEPT šlo nahradit slovem BUT? V klíči je pouze EXCEPT, takže si nejsem jistý. Swana už jsem prostudoval, ale zeptám se ještě tady. :)

Díky

Ano, a v knižním stylu se hodí i save. Viz Anglické BUT nemusí být jen ALE. But mind your tenses:

1. Once he’s [= he has] handed in his entry, there was is nothing Tom could can do except / but / save wait for the judge’s decision. (Až podá …)
  2. Once he’d [= he had] handed in his entry, there was nothing Tom could do except / but / save wait for the judge’s decision. (Poté, co podal …)

Pokud chce Kim Čong-un nějakým způsobem přežívat a pokud chce, aby si ho vůbec někdo všiml, nemůže dělat nic jiného, než to samé, co dělal jeho dědeček Kim Ir-sen a otec Kim Čong-il. …there's nothing (else) he can do but / except / save (exactly) what his grandfather and father did.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od DesperateDan vložený před 5 lety

Ano, a v knižním stylu se hodí i save. Viz Anglické BUT nemusí být jen ALE. But mind your tenses:

1. Once he’s [= he has] handed in his entry, there was is nothing Tom could can do except / but / save wait for the judge’s decision. (Až podá …)
  2. Once he’d [= he had] handed in his entry, there was nothing Tom could do except / but / save wait for the judge’s decision. (Poté, co podal …)

Pokud chce Kim Čong-un nějakým způsobem přežívat a pokud chce, aby si ho vůbec někdo všiml, nemůže dělat nic jiného, než to samé, co dělal jeho dědeček Kim Ir-sen a otec Kim Čong-il. …there's nothing (else) he can do but / except / save (exactly) what his grandfather and father did.

Děkuji moc, Dane :) u těch časů jsem se přepsal, když jsem to pak bezmyšlenkovitě opisoval z knihy.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.