Help for English

Podezření se nepotvrdilo

Ahoj.
Mohu Vás poprosit o pomoc s překladem níže uvedené věty?

Věta:
Po narození měli lékaři u mne podezření na Laddův syndrom nebo neprůchodnost střev. Provedli revizi břicha ale podezření se nakonec nepotvrdilo.

Kontext:
Na břiše mám 15 stehů, kvůli problémům s bolestmi břicha mne prohlíží hotelový doktor a ptá se proč mám na břiše tu jizvu.

Pomůžete prosím?
Děkuji Vám

Pokud vím (a co jsem rychle teď koukal do Collinse) tak je to stejné jako v češtině :)

My suspicions were confirmed by a blood test.

Děkuji Vám a mohl byste prosím uvést celý překlad 2 vět, které jsou tučně, abych si udělal představu?

• Po narození měli lékaři u mne podezření na Laddův syndrom nebo neprůchodnost střev. Provedli revizi břicha ale podezření se nakonec nepotvrdilo.
  • When I was born, doctors suspected I had LADD syndrome or an ileus-type intestinal obstruction, but when they then examined my stomach this was found not to be the case.

Díky moc Dane. Dalo by se ono “podezření se nakonec nepotvrdilo” přeložit i jiným způsobem než “this was found not to be the case”? Myslím nějak to obejít, protože mne osobně by to nenapadlo s mojí chabou úrovní angličtiny.

“The suspicion was not confirmed” :-( , but it's Czenglish. No native speaker would say it in this kind of context. The problem is with the word “suspicion”, které zavání smyslem podezření na nekalé jednání nebo praktiky. Nepoužívá se v běžném úzu v kontextu lékařské domněnky, která se potom nepotvrdila.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od DesperateDan vložený před 5 lety

“The suspicion was not confirmed” :-( , but it's Czenglish. No native speaker would say it in this kind of context. The problem is with the word “suspicion”, které zavání smyslem podezření na nekalé jednání nebo praktiky. Nepoužívá se v běžném úzu v kontextu lékařské domněnky, která se potom nepotvrdila.

Díky za dovysvětlení Dane. Pomohl jste mi.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.