Help for English

fce

 

Urcite sa ti zide aj ked je to starsie vidanie, myslim, ze skusky sa odvtedy trochu zmenili co sa tyka obsahu. Podla mna sa v pohode pripravis aj zo starsej knihy a nemusis si kupovat nove vydanie.

Dobrý den,
chtěla bych vědět jaké časy používat při popisu obrázku.
Např můj názor,subjektiv­ní popis

Díky moc v prosinci se chystám na Fce tak se snažím pilovat.Snad to dopadne?!

Procházím si starší test a přemýšlím, co znamená „Failing that, …“? Našla jsem ve slovníku „failing this – nestane-li se tak /jinak“, jenže Failing that mi vychází spíš jako pozitivní tvrzení: Stane-li se tak,…/Je-li to tak,…

bude potřeba kontext.

slovnik rika – used to introduce a suggestion that could be considered if the one just mentioned is not possible

mate nejakou konkretni vetu, do ktere vam to nezapada?

Je to z části reading:
It´s obvious that the best way to explore a city is with a friend who is courteous, humorous, intelligent and – this is essential – extremely well-informed. Failing that, and if it is London you are visiting, then the next best thing may well be Martin Priestly, former university lecturer, now a guide, who seems to bring together most of the necessary virtues and who will probably become a friend as well.

Mew: z kterého slovníku to je? já jsem to nemohla nikde najít

Je zřejmé, že nejlepší způsob, jak poznat město, je s přítelem, který je zdvořilý, vtipný, inteligentní a – to je nezbytné – velmi dobře informovaný. FAILING THAT, a když tím městem, které navštívíte, je Londýn, tak další nejlepší věcí může dobře být Martin Priestly, dřívější univerzitní učitel, nyní průvodce, ve kterém se, jak se zdá, spojuje většina potřebných ctností a který se pravděpodobně také stane vaším přítelem.

definice je z oxford advanced learner's dic­tionary.

na tu vasi vetu ta definice bez problemu sedi…

Je zřejmé, že nejlepší způsob, jak poznat město, je s přítelem, který je zdvořilý, vtipný, inteligentní a – to je nezbytné – velmi dobře informovaný. ALE POKUD SE TAK NESTANE, A POPKUD JE tím městem Londyn…

proste je nabidnuto nove suggestion, pokud to prvni je not possible.

díky, pěkně anglické spojení slov :-) Už jsem v obraze. Díky za vysvětlení

pořád jsem si významově spojovala tu první větu s druhou a tak mi to nesedělo.

Za par tydnu delam zkousu FCE. Posledni pulrok jsem tvrde zapracoval na sve anglictine a mj. jsem si udelal par testu na vasich strankach (za kterou vam skladam poklonu – je skvela) tady je vysledek:

ELEMENTARY: 97% (vyhodnoceno: 36×)
PRE-INTERMEDIATE: 92% (vyhodnoceno: 21×)
INTERMEDIATE: 91% (vyhodnoceno: 95×)
UPPER-INTERMEDIATE: 81% (vyhodnoceno: 69×)

Drtivou vetsinu testu jsem delal jen jednou.
Myslite, ze s timhle skore mam sanci dat FCE v pohode? :?:

K čemu to, jestli nebudeš umět pořádně bleknout? zvládnout poslech? napsat nakej esejík? Gramatika je jen zlomek FCE..

2 Filip: :-D Zajimalo by me, kde jsi vyhrabal myslenku, ze gramatika je jedina vec, kterou jsem v pripave na FCE studoval.
Jelikoz pracuju v zahracicni firme, kde denne komunikuju s kolegy i se zakazniky anglicky, tak o speaking bych se nebal.
Jelikoz se nekolikrat v tydnu divam na filmy a porady v anglictine bez titulku (a rozumim jim :) o poslech bych se taky nebal.
Muj dotaz byl spise smerovan na provozovatele stranek, zda maji nejakou zkusenost / vypozorovanou korelaci mezi vysledky testu na teto strance a uspesnosti uchazecu o cambridgske certifikaty..

No ono to tak vyznělo. Když nevíš co máš v hlavě Ty, jak to má vědět někdo jinej?:D Ty testy podle mě nic neříkají. :-D

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.