Help for English

Down for the Cause

Zdravím, nevěděl byste, prosím, někdo, jak tento obrat přeložit do češtiny? děkuji!

Myslíte v těchto a podobných významech?
https://www.urbandictionary.com/define.php?….

koukala jsem na urbandictionary i jinde na netu, ale pořád si neumím představit, jak to říct česky :-( V té knize je to takto : Nobody had a press contact. There was no policy on leaks. Not that we needed one—we were all, as the CEO liked to remind us, Down for the Cause.

Tak to vypadá jako ten třetí význam:
It can also be used when in reference to questioning someone new to your circle of friends integrity or loyalty after committing a crime.

Přeložit by se to dalo různě dle celkového kontextu: držet spolu, nepodrazit se, být na stejné lodi, možná i držet basu

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 5 lety

Tak to vypadá jako ten třetí význam:
It can also be used when in reference to questioning someone new to your circle of friends integrity or loyalty after committing a crime.

Přeložit by se to dalo různě dle celkového kontextu: držet spolu, nepodrazit se, být na stejné lodi, možná i držet basu

Dekuju moc! Hodne jste mi pomohl. Ta varianta “byt na stejne lodi” bude ta prava, ja porad nemohla prijit na nejake pekne ceske vyjadreni. Jeste jednou diky!!

V podstatě být “oddán věci”, (cause zde ve smyslu věci, poslání). Např. revolucionáři musí být oddáni věci, jinak jim spolubojovníci nemohou věřit..a podobně.

Ale myslím, že jsem to slyšel i ve smyslu “jsi v tom s náma?” U nějakých špatností :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Klotyl vložený před 5 lety

V podstatě být “oddán věci”, (cause zde ve smyslu věci, poslání). Např. revolucionáři musí být oddáni věci, jinak jim spolubojovníci nemohou věřit..a podobně.

Ale myslím, že jsem to slyšel i ve smyslu “jsi v tom s náma?” U nějakých špatností :)

děkuji!

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.