Help for English

Je to k něčemu?

Zdravím lidi, možná mám trochu vykouřeno v hlavě, že mě to nenapadá…ale abych se moc dlouho netrápil (případá mi to celkem lehký), Nevíte jak se normálně jak v češtině řekne, že je to k ničemu, nebo že si nemyslím že to k něčemu je??…Asi není něco jako it's for nothing ?? Vím celou dobu o That makes no sense (to me)…ale ve větě nemyslím si že to k něčemu je dát i don't think it makes any sense…no káždopádně není něco bližší?

Je to k něčemu? = is it useful / helpful?
To je k ničemu = it's useless
Myslím, že je to k ničemu = I think it's useless / I don't think (that) it's useful at all

Nebo ještě jinak:

To je k ničemu, dohadovat se s ním = There's no point in arguying with him / It's no use arguying with him

Ještě mě napadá, většinou o nějaké znalosti nebo dovednosti – I have no use for that.

supr ssupr, jn to s tím use už sem taky někde viděl…a jak tam máte to “It's no use arguying with him” nemá tam být “it's of no use”??? nebo to jde i bez of?…a Když už vás tu mám… abych nemusel začínat další vlákno, neznáte nějaké označení pro člověka který není úplně zdravý, jako třeba je nemocný duševně nebo jakkoliv, nic mě nenapadá :D, teda napadá sicker, ale to je úplná blbost…třeba ať je to vulgární, hovorové, nehovorové, obrazné…jakkoliv čím víc tím líp :)

Jen ještě doplňuju otázku “k čemu to je?” = what's the point?
Jde to i bez OF.
Neutrálně stačí třeba, že někdo je CRAZY, potom jsou takové nelichotivé jako “he's nuts”, he's a nutcase / a basketcase / he went out of his mind (zbláznil se) apod.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Daniel Müller vložený před 5 lety

Jen ještě doplňuju otázku “k čemu to je?” = what's the point?
Jde to i bez OF.
Neutrálně stačí třeba, že někdo je CRAZY, potom jsou takové nelichotivé jako “he's nuts”, he's a nutcase / a basketcase / he went out of his mind (zbláznil se) apod.

:) ja vím crazy je takový až banalita neznat, taková tuctovka, každej zná, ja radši do hloubky a ty jako a nutcase, basketcase jsou fakt pekny, je to o detailech a znat takovyhle veci vas posouva na vyssi level, coz asi znate a ja uz sem tam kde bych radsi znal vsechny tyhle veci ktery jdou uz do vetsi hloubky…ptz crazy z vas (alespon u me) dela amatera kdyz neznate prilehly slovicka jako tyhle…pak si vic verite…jste si jisti JESTLI TOHLE JESTE CTETE, posledni dotaz: muze byt i he's gone/out of his mind…??

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Antys vložený před 5 lety

:) ja vím crazy je takový až banalita neznat, taková tuctovka, každej zná, ja radši do hloubky a ty jako a nutcase, basketcase jsou fakt pekny, je to o detailech a znat takovyhle veci vas posouva na vyssi level, coz asi znate a ja uz sem tam kde bych radsi znal vsechny tyhle veci ktery jdou uz do vetsi hloubky…ptz crazy z vas (alespon u me) dela amatera kdyz neznate prilehly slovicka jako tyhle…pak si vic verite…jste si jisti JESTLI TOHLE JESTE CTETE, posledni dotaz: muze byt i he's gone/out of his mind…??

He's gone out of his mind jakožto předpřítomný čas určitě být může. :-)

Je to k něčemu – Is it good for anything? :)

Nejběžnější asi:

Is it any good?

It's no good.

díky moc všem…rozhodně mi to rozšířilo obzory, cením..;)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.