Help for English

oprava

Nejsem si jistej, jestli tyto věty jsou správně, tak na ně někdo prosím mrkněte. Moc děkuju.

Let´s see if it runs on time. (bus)
Uvidíme jestli jezdí na čas

I remember it running (coming) about 2 or even 3 minutes sooner yesterday.

Pamatuju si, že včera jel (přijel) asi o 2 nebo dokonce 3 minuty dřív.

I remember that it run (came) about…(jde i tato vazba?)
Pamatuju si, že…

I remember him starting sooner than he was supposed/he should.
Vzpomínám si, že začal dřív něž by měl.

Ale kdyby na konci mělo být „než měl“, můžu použít jen should have nebo musím celou větou?
You arrived sooner than you should have (arrived)

I (had) had to go to bed sooner because I got up earlier.
To mě napadlo jako příklad pro rozdíl mezi soon a early.

:shock:

Ach jo, může někdo pomoct taky mně?

Stále mám zmatek v užití sooner – erlier, tak snad na to někdo znalý po 12 letech odpoví. Zdejší článek soon – early i diskuzi jsem četl.

I remember that he was coming about 2 or 3 minutes sooner yesterday.

já bych tam dal earlier, protože si myslím že sooner se vztahuje spíš k budoucnosti.

I have to go to bed sooner because I get up early tomorrow.

Musím jít spát dříve, protože zítra vstávám brzy.

Děkuji za pomoc.

Chybí kontext :-(. Posuzování soon/early je přece záležitost jasných časových relací!

• I remember that he was coming about 2 or 3 minutes sooner yesterday. My friend always collects me from work at 16.00, but I remember that he came about 2 or 3 minutes early yesterday. (earlier [rozumíme earlier than 16.00 ] je ok)
  • I have to go to bed sooner because I get up early tomorrow. I have go to bed early because I'm getting up early tomorrow. (“because I get up” is ok)
  • (More idiomatic:) I have to get an early night because I'm getting up early tomorrow.

(You may find examples of “go to bed sooner”, but it sounds strange – see the Ngram.)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.