Dempsey & Makepeace. Také na YouTube.Já ho znám z dob československa.Za mne dobrý
Dempsey & Makepeace. Také na YouTube.Já ho znám z dob československa.Za mne dobrý
The Crown (Netflix) – moc hezký seriál a vcelku srozumitelná angličtina.
The Bleak Old Shop of Stuff (BBC – 2011–2012) – parodie na knihy Charlese Dickense.
Fleabag (česky Potvora) (BBC – 2016) – srozumitelná angličtina, ale mluví se tam docela sprostě
Garth Marenghi's Darkplace (běží na ČT art :Garth Marenghi Nemocnice na kraji světa) (Channel 4 – 2004) – parodie na seriály z 80.let
Fawlty Towers (česky Hotýlek) (BBC 1975–1979) – britský sitcom
Ještě mi napadá Doc Martin. Hezký seriál, krásná krajina…
Mě se moc líbí Once upon a time – sleduju na Netflixu a s mou B2 úrovní rozumím bez problémů.
dokumentární
Doctor Who, Jonathan Strange & Mr Norrell
Děkuji za tipy i po 7 letech . Když jsem toto vlákno vytvořil, tak jsem mluvený angličtině téměř vůbec nerozuměl a zhlédnul jsem akorát IT Crowd a The Inbetweeners. Zkoušel jsem i Red Dwarf, ale toho jsem vzdal.
IT Crowd byl asi nejlehčí na porozumění, to bych doporučil všem začátečníkům. Maurice Mosse jsem mimochodem potkal minulý rok osobně a je úplně stejnej a mluví úplně stejně jako v tom seriálu.
Teď po 7 letech rozumím téměř všemu, tak asi zase zkusím něco zhlédnout. Už to nebude taková otrava, jako když jsem pořád musel koukat do titulků.
Děkuji za tipy i po 7 letech . Když jsem toto vlákno vytvořil, tak jsem mluvený angličtině téměř vůbec nerozuměl a zhlédnul jsem akorát IT Crowd a The Inbetweeners. Zkoušel jsem i Red Dwarf, ale toho jsem vzdal.
IT Crowd byl asi nejlehčí na porozumění, to bych doporučil všem začátečníkům. Maurice Mosse jsem mimochodem potkal minulý rok osobně a je úplně stejnej a mluví úplně stejně jako v tom seriálu.
Teď po 7 letech rozumím téměř všemu, tak asi zase zkusím něco zhlédnout. Už to nebude taková otrava, jako když jsem pořád musel koukat do titulků.
Zkusíš znovu Red Dwarf? Stojí to za to.
Mě se moc líbí Once upon a time – sleduju na Netflixu a s mou B2 úrovní rozumím bez problémů.
Once Upon a Time už nikdy… víte, kolik mi to sežralo času? Rozumět bylo fakt dobře
Mě z těch britských přišel asi nejjednodušší Merlin. Jinak mám do dneška s britskou angličtinou daleko větší potíže, než s tou americkou a celkově americkým seriálům rozumím o dost lépe. (Nebo, že by Amíci měli jednodušší vyjadřování?)
Z britských seriálů mohu doporučit např. Bodyguard
Sick note, After life, How not to live your life
Arthur C. Clarke's Mysterious World na youtube
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.