Ahoj,
anglicky umím celkem dobře (zhruba C1). Vzali mě na stáž do Manchesteru na Generálním konzulátu ČR na asi tři měsíce. Jde o státní službu, diplomatickou službu, základní konzulární oblast (matriční události, osobní doklady), administrativní úkony (pomoc klientům s vyřizováním žádostí o osobní doklady), překlady dokumentů, přípravu rešerší, vyhledávání informací, přípravu podkladů, přípravu a organizaci akcí.
Tím, že je to konzulát ČR, mě napadlo, jestli tam angličtinu doopravdy využiju dostatečně, i přesto, že v podmínkách je, že angličtinu umět musím (tudíž tam nějaké využití asi bude). Nebylo by lepší místo této stáže jet k někomu do rodiny a hlídat děti, nebo na např. na farmu, pracovat tam a mluvit s těmi lidmi? Mám samozřejmě možnost jet na tu stáž a příští rok třeba pracovat, ale zajímal by mě názor někoho, kdo má s pobytem v Anglii za tímto účelem zkušenosti a poradil by mi, čím víc získám. Jde mi hlavně o kontakt s lidmi a procvičení si angličtiny, příp. výhoda v životopise nebo nějaké jiné výhody, o kterých nevím. Anebo je nejlepší vyzkoušet si oboje? Nikdy jsem v zahraničí takhle dlouho nebyl, takže vůbec nemám zkušenosti.
Díky moc za odpovědi.