Help for English

He is average build NEBO He is of average build?

 

Debatujeme s kolegy, zda je správně obojí. He is average build se nám moc nelíbilo (He is OF average build se nám zdálo vhodnější), ale v učebnici English Plus se to takto používá. Asi jsou tedy obě varianty OK. Vidíte to také tak? Díky za odpověď.

Máte pravdu, mělo by se říkat he is OF average build, ale he is average build je běžné v hovorovém stylu. Podobně height /hajt/, weight /wejt/, size, length:

The suspect is described as male, white, around 5ft 8ins tall and in his early 20s. He is average build with blue/grey eyes.

So essentially you can say three things to describe someone’s height: He is tall. She is medium height. He is average height.

I have a 4-year-old who is in a 12" strider that is getting too small that my 2 year old has inherited. Is the 16 inch going to be too big for him? he is average weight and height for a 4-year-old.

He seems to be in his own little world when you first meet him. He does not look you in the eye and runs off while you are talking to him, as if he is not hearing you. He is average size for his age and does not have any physical abnormalities.

I felt like a change and a good haircut is the only change I will be having for a while. My hair is average length and I plan on cutting it above my shoulders…

A v neposlední řadě:

Ono v jazyce a lingvistice ‘mělo by’ je trochu mimo. Mělo by se spousta věcí, mělo by se říkat ABYCHOM a ne ABYSME. Vadí to? nevadí. Někomu možná ano, ale v neformální češtině je to zcela běžné a většině lidí to nevadí. Sám používám např. v přednáškách, seminářích, v článcích apod. (tedy když jsou česky) slovo ABYCHOM. Všude jinde ale používám ABYSME.

Jazyk patří těm, kdo ho používají. Jazyk existuje v mnoha podobách a všechny jsou důležité. I ta neformální, běžná, každodenní, neučebnicová. (HFE)

?Díky moc, taky to tak v podstatě chápu. Ještě se chci zeptat na zdroj těch příkladových vět.

Klikněte vždy na to modré – je to hypertextový odkaz.

Už jsem zdroje dohledala. Moc dík ještě jednou :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.