Help for English

how many children are here today?

opět moje asi celoživotní dilema s existenční vazbou

Jsou obě správně? Pouze jedna? Pouze za konkrétního kontextu?

How many children are here today?
How many children are there here today?

Když si pomůžu větou I am here, are you here, we are all here, tak tam žádné THERE IS není. Jen říkám, všichni tu jsme.
Na druhou stranu, když se ptám Kolik dětí ‘tu’ je, tak minimálně odpověd bude – There are 6 of us, There are 6 people in the room.

Jak z toho ven?

Zrovna v kombinaci s HERE bude mnohem přirozenější THERE vypustit. :)

taky mi to přijde lepší vynechat, ale jak to ospravedlnit? :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od zizak vložený před 4 lety

taky mi to přijde lepší vynechat, ale jak to ospravedlnit? :-)

Co třeba, protože se to tak opravdu používá? :D

(je to sice o reported speech, ale myslím, že se to může tazateli hodit kvůli vysvětlení níže): … However, “there” can also be used to indicate a location. It fits into a question in the same position (“How many are there?”) but does not behave as a subject when we report speech – it behaves, instead, as a location. So the way we invert this question becomes a consideration of what information is being asked for. This may only become clear in the right context.

“You can see the guards. How many guards are there?” (In existence.)

“Some of the guards have moved to the gate. How many guards are there?” (In that location.)

https://englishlessonsbrighton.co.uk/…rted-speech/

Zajímavé, oběma moc děkuji :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.