Help for English

Zjednodušená četba

 

Vánoce se blíží a pod stromek bych chtěl určitě nějaké knížky, ted čtu Time Machine, v originále, a davá mi to docela zabrat. Možná nebyl nejlepší nápad začínat se Scifi:-D

Asi šáhnu po upper-intermediate, ale je nějakej rozdíl mezi urovní ADVANCED ve zjednodušené četbě a klasickým originálem?

poměrně velký. Ve zjednodušené četbě je stále pečlivě vybírána slovní zásoba. Je tam slov řekněme 6000. V nepře­vyprávěných originálech je jich mnohokrát více. Záleží samozřejmě na každé knize.

Takže se nemusím bát šáhnout po ADVANCED? Abych zachoval tu mojí úroven plus 1? U originálu mě nebaví častá spolupráce ze slovníkem, ale když se zase podcením, tak mi to nic moc nedá.

A 2jazyčný knížky, to asi není moc dobrej nápad oproti zjednodušené četbě že? :-)

nene, dvojjazyčné knihy nedoporučuji.

Zkuste nějdříve pár ADVANCED knih a pak uvidíte. Ono dřív nebo později je potřeba začít číst originály, ale pokud to je moc velká „lámačka“, neuškodí zůstat nějaký čas u převyprávěných…

Paráda. A dá se říct, kterej žánr je tak obecně nejlíp „čtivej“? číst v čestině me nikdy nebavilo, tak nevím. Sci-fi bych se radši asi vyhnul, připadá mi to dost jako technická a odborná angličtina. :-)

Filipe, spíš záleží na tom, co tě baví číst, co bysis rád přečet. A naprosto souhlasím s Markem, dvojjazyčné ne! Z toho mi jde vždycky hlava kolem :-D

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.