Help for English

Co se děje na HFE

 

8. 11. 2010

– dnes byl další den z kategorie „One of those days“ (=den blbec). Času je málo a chuti něco vytvářet je tolik! Celý večer jsem se vrtal v prográmku na hláskování SPELL IT OUT LOUD. V našem Word Manageru tato funkce zatím chybí, takže mi přišlo důležité tento starý prográmek trochu oprášit (opravdu ale jen trošku). Vlastně jsem mu jen vytvořil novou ikonku, nový instalátor a smazal z něho reklamní popisky, které nabádaly uživatele, aby si koupili LANGUAGE LAB. Spell-it-out-loud je nyní ke stažení v sekci Download. (Kdyby se Vám někomu chtělo to vyzkoušet, jestli vše šlape, budu rád).

9. 11. 2010

– zpracoval jsme pro online vydání článek z časopisu Děti a my. Díky paní Těthalové, že nás takto zásobí a díky nakladatelství Portál, že nám umožňuje články u nás publikovat.

– přidal jsem novou lekci z učebnice Objective CAE a tím i pár nových slovíček do slovníku. Chtěl jsem jich vytvořit víc, ale promazávání nevhodných komentářů a odpovídání na ty vhodné mě na dlouhou dobu vyřadilo ze hry. :-)

10. 11. 2010

– i přes akutní nedostatek času se mi dnes podařilo vytvořit dva okruhy slovní zásoby (jeden z CAE učebnice a jeden podle Avril Lavigne), přidat několik desítek slovíček do slovníku a pokračovat v revizi slovníku. Toť bohužel vše… Více snad zítra. STAY TUNED!

11. 11. 2010

– ani dnešek (i když má takové hezké datum) nebyl nějak příliš plodný… článků mám v hlavě víc než dost, ale dostat je na HFE se mi nějak nedaří. Rád bych napsal články o ergativních slovesech, o počitatelných podst. jménech bez členu, o časových určeních (last week/the last week/a week ago…), o elipsách, o střednících, o novém studijním slovníku od Oxfordu, o americké verzi Murphyho ENGLISH GRAMMAR IN USE… a mnoho dalších… ale kdy????

– mezi okruhy je nový CAE okruh, slovník má cca 50 revidovaných hesel a několik desítek nových hesel. Alespoň něco. :-)

12. 11. 2010

– řekl jsem si DNES nebo nikdy… a článek o ergativních slovesech je hotov. Nebojte, kdybych to dnes nezvládl, určitě bych nezůstal u toho NIKDY. :-) To já si jen tak vyhrožoval.

– dalších cca 50 slov ve slovníku je zrevidovaných, dnes jsem ale přidal jen páreček nových slovíček.

– sestavoval jsem další seznam slovíček pro naši ilustrátorku. Kdybyste při práci se slovníkem na HFE a nebo ve WM (ovšem s aktuální databází) a nalezli tam slovíčko, které se přímo vybízí mít ilustraci ale žádná ilustrace tam není, NAPIŠTE MI. Já nechám obrázky nakreslit.

13. 11. 2010

– zveřejnil jsem pravidla letošní VElké seriálové soutěže. Bude patnáct otázek (je potřeba odpovědět jen na dvanáct, takže tři dny můžete klidně zaspat). Pak ale začíná finále, osm dní… osm seriálů. Každý den rozdáme jeden seriál. Myslím, že závěr bude velmi napínavý… No, snad to nevypadá moc složitě.

– v rámci šíření osvěty i v jiných zemích světa jsem dnes vytvořil anglické instalátory na všechny naše freeware programy (Indiáni, Apači, Seabase a Spell-It-Out-Loud) a přidal jsem je na server www.download.com. Odtamtud si jistě najdou svoji cestu na další světové servery se SHAREWARE/FREEWARE programy. Uvidíme, jestli se budou líbit i mimo HFE.

– nějaký tucet slovíček ve slovníku byl revidován.

14. 11. 2010

– Velká seriálová soutěž byla odstartována zveřejněním první otázky! Hurá do toho! Hodně štěstí!

– Vydal jsem malý článeček s odkazy na online výkladové slovníky Oxford, Macmillan, Cambridge, Merriam-Webster a Longman. Pokud tyto slovníky znáte a neměli jste v plánu se na tento článek ani podívat, přečtěte si alespoň informace v závěru. Máte za úkol napsat komentář k tomuto článku. Napište své názory na uvedené slovníky a možná budete tím šťastlivcem, který od nás dostane vánoční dárek. Vám mohu prozradit, že to bude knižní slovník, ale psssst… ostatní to ještě neví.

– revidoval jsem chvíli slovíčka ve slovníku ale potom jsem u toho usnul… takže toho není tolik. :-)

15. 11. 2010

– Kromě vánočního nakupování jsem dnes stihl jen velmi, velmi málo. Chvilka revidování slovíček, hodina procházení komentářů a odpovídání na dotazy… a toť vše… tedy skoro.

– Zbytek svého produktivního času jsem trávil sestříháváním nahrávky pro další soutěžní otázku Velké seriálové soutěže. Doufám, že se mi podařilo Vás, kdo se soutěže účastníte, zase na nějakou chvilku zaměstnat. To víte, zadarmo ten seriál nebude. :-)

16. 11. 2010

– odpoledne jsem trávil s novým oxfordským studijním slovníkem. Moc se jim povedl. Doporučuji. Viz recenze.

– copak dnes visí za banner na hlavní stránce?

– pracoval jsem na rozšíření a opravách našeho online slovníku. Opravil jsem různé překlepy, na které mě upozornil jeden pozorný uživatel (prosím, když něco najdete taky, tak pište). Nyní má slovník přes 15200 slov.

17. 11. 2010

– nedávno jsem měl nápad začít psát tento minideník… a už končím čtvrtou stránku na fóru. Snad to i někdo čte… dle mých výpočtů toto vlákno fóra navštíví něco málo přes 70 lidí denně.

– ve slovníku je 30 nových ilustrací. Složka, kam ilustrace ukládám má teď předně 3300 obrázků.

– po cca hodině práce s fotoshopem jsem vytvořil novou otázku do velké seriálové soutěže. Hurá do práce! Bez práce nejsou … seriály.

18. 11. 2010

– dopoledne jsem trávil nad testem Upper-Inter #24. Někdy mi přijde, že mi tyhle věci trvají čím dál déle… ale sláva, test je na světě. S tím je spojené i to, že Smart Tests má 15 nových otázek. Yay!

– Nejen že je bohatší Smart Tests. Word Manager a tím i slovník na HFE má celkem třicet nových slovíček. Přidal jsem i dva nové okruhy slovní zásoby z učebnice Objective CAE.

– Pokud byste někdo chtěli podpořit Petra a mě zakoupením našeho software, máte teď jedinečnou šanci si WM a ST koupit s 20 % slevou. Akce na vitware.cz platí až do konce roku. Už máte nakoupené dárky? :-)

19. 11. 2010

– pracoval jsem na novém článku do rubriky „Angličtina pro začátečníky“. Bohužel u nás nebyla chvilka klidu, kdy bych mohl nahrát nahrávky, takže článek zatím není vydaný. Snad to o víkendu zvládnu.

– jinak byl den krátký a hektický, komentářů k okomentování či promazání bylo víc než dost… snad se mi víc podaří dnes.

20. 11. 2010

– dokončil jsem nahrávky pro článek pro začátečníky… netušil jsem, že začátkem topné sezóny se mi práce stíží… topení trochu hučí a nový mikrofon je velmi velmi citlivý. ALe pročištění se podařilo… článek visí v sekci pro začátečníky. Ti se snad v blízké době mohou těšit na více nových lekcí.

– vytvořil jsem trochu depresivní seznam slovní zásoby… už jsem to měl rozpracované, stejně jako kvíz a článeček o rozdílech mezi různými slůvky spojenými se smrtí… jsem zvědavý, jestli i na ně někdy přijde řada.

– do slovníku na HFE přibylo cca 20 nových slovíček, především (nejen) ze hry THE LEGEND OF THE APACHE GOLD, některé i s obrázky.

– k tomu jsme se ženou stačili jít na ples, v tombole bylo i několik triček Help for English. :-) Propagovat musíme kudy chodíme. :-)

21. 11. 2010

– třicet nových slovíček ve slovníčku. V Oxfordském studijním slovníku je dle údajů na obálce 55000 slov. Než je doženu, ještě to potvá, ale posunuju se pomalu ale jistě vpřed. Já jich už mám skoro 15200! :-)

– na celý večer mě zaměstnala soutěžní otázka do seriálové soutěže… takže nic dalšího se neudálo. Tedy kromě malé změny v levém panýlku partnerských webů.

22. 11. 2010

– Pracoval jsem na článku o nové možnosti skládat jazykové zkoušky Cambridge levněji a častěji. Snad Vás tato možnost zaujme. Je to sice jen v Hradci a v Pardubicích, ale když se jedná o zvýhodnění až 400 kč (v předvánoční akci je dokonce ještě sleva navíc), vyplatí se Vám do Hradce či Pardubic si zajet.

– Dnes jsem nad komentáři, dotazy a helpovými maily trávil několik hodin, takže nic víc jsem nezvládl. SOutěžní otázku jsem měl připravenou od včera, takže alespoň tu jsem nemusel vytvářet. Na hlavní stránce jsem prohodil banenry a dodal informace o předvánoční sle­vě.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.