Ahojte. Už doslova niekoľko rokov sa plácam v angličtine, ale ako taká ryba na suchu. Vyzerá to nasledovne: cítim sa ako debil a hanbím sa, lebo neviem po anglicky, ok, idem sa teda učiť. Ono mi to zo začiatku aj ide – zakaždým začínam od začiatku. Niekoľko mesiacov pekne napredujem. Ale potom príde chvíľa, keď si uvedomím, že síce niečo rozumiem, ale vôbec neviem rozprávať. Neviem zostaviť vetu, neviem povedať, to, čo by som chcela a veľmi ma to demotivuje a deprimuje. Nemám s kým komunikovať, nikto ma neopraví, ak by som urobila chyby. A potom niekoľko mesiacov (aj rokov ) angličtinu nevidím. Robila som si tu novovytvorený test a vyšlo mi A2, no ja som skôr A1. Našiel by sa niekto, kto by mi vedel pomôcť? Sama to jednoducho nedávam a momentálne mám znova krízu. Englishme mám predplatené do konca roka, ale po prejdení kurzu pre začiatočníkov som prešla na výukové plány, ale akosi som stratila dych a znova prešlo niekoľko týždňov keď som sa do toho nepozrela, aj keď som študovala takmer každý deň predtým dva až tri mesiace. Možno nejaký budúci učiteľ angličtiny by ma mohol brať ako tréning…