Předat někomu slovo. Existuje takový anglický výraz?
Předat někomu slovo. Existuje takový anglický výraz?
Nevidím důvod, proč by neexistoval, jen by se nejednalo o slovo, ale o zprávu. Pokud máte na mysli předat slovo např. v diskuzi, slovník Lingea uvádí give the floor to sb. (https://slovniky.lingea.cz/…cesky/předat)
V Angličtině používáme ‘to give word’, not ‘to give a word’. To give word means to give someone notice of something for example: ‘We got word from the Director that the school will close next year.’ ‘Give the floor to someone’ means to ‘hand over’ or ‘pass on’ the permission to speak to another person eg. After the introduction to the seminar by the presenter he might say ‘I now give the floor (or hand over) to our special guest…’ Doufám že pomahá.
Narazila jsem na tento příspěvek a zajímalo by mě, jak se za předání slova poděkuje. Fráze: Děkuji za slovo. Thank you for the word mi příjde krkolomné. Neví prosím někdo?
I pass the word to another speaker (to Mr. Black). Thank you for … ?
Hmm, to jsem zvědavá, co tady lidi odpoví. Mně jediné co napadá jako
podobné je: Thank you for the welcome (děkuji za přivítání.......ovšem
to se dá říct jen v případě, že šlo o přivítání…což nemusí
být vždy případ předávání slova…)
Ještě také Thank you for having me
Slovíčko slovo tady nepřekládáme vůbec.
Very formal, i.e. only at a formal state occasion or party conference or in another very formal setting:
See take the floor.
Poděkování: Thank you (for giving me the opportunity to speak / say a few words …).
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.