Help for English

Slohova praca: My first day on my new school

 

Zdravím :-) ,
posielam slohovú prácu mojej sestry. Našiel by si niekto čas aby to prešiel? Ja som to prešiel ale svojmu úsudku neverím, takže posielam v originálnej podobe :-)

My first day in my new school was perfect. I was going at school with my friend. She was my schoolmate in my primary chool. She was my schoolmate in my primary chool. I was very curious on my new school,schoolmates and my teachers.

I and my friend came in school with scare. A few minutes later,I was walking on corridor,when I saw the group peoples. They were standing at class. Suddenly,I as­certained that I knewed their.

I was surprised. My new schoomates were childrens which I like them. It didn't was anything. My classteacher was the best teacher on school.I never forget on my first day on school because I arrived at home with smile on my mouth.

childrens → children (jednotné je child a množně children)

knewed → knew (podívej se do slovníku)

group OF people (peoples se snad používá v právnické řeči, ale nikde jsem to ještě neviděl, jednotné je person). To OF se používá tam, kde v češtině je druhý pád: skupina „koho čeho“ lidí. Speed of light (rychlost „koho čeho“ světla)

It didn't was anything. → tohle je špatně nelze míchat dva časy, spíš: It was nothing. NEBO: It wasn't so bad.

opakuje se tam věta: She was my schoolmate in my primary school.

Popravdě je to spíš čeština než angličtina – v časech je nepořádek a i slovíčka jsou někde špatně.

Podle mě je to narychlo napsané se slovníkem na koleni, tím to nechci hanit, v žádném případě ne, ale jsou tam chyby z nepozornosti (zbytečné!), zkusil bych si projít minulé časy, množná čísla podst. jmem, nepravidelná slovesa a zájmena

  1. Namísto: „I was going at school…“ přijde: „I went TO school …“
    1. „curious ON“ je určitě nesprávně – buď curious ABOUT a nebo ještě lépe asi celou vedlejší větu, něco jako: „I was curious what the school would be like“

    3)ne „came in school“, ale „came TO school“

    4)„scare“ bych raději nahradila „fear“

    5)A group of people

    No, asi nemá cenu takto pokračovat, ten text by se musel předělat jako celek. MartyIX má pravdu, že je to psáno asi se slovníkem bez elementárních znalostí jazyka (záměna THEIR – THEM apod.)Záleží na stáří pisatelky. Pokud je to dítě školou povinné, tak asi není účelem slohovou práci tady kolektivně vypilovat a pak s tím ohromit ve škole.

    Každý by si spíše měl uvědomit svou úroveň a pak se pokoušet o maximální zjednodušování, aby se „vlezl“ do svých možností. Slovník opravdu není všelék.

    Toť můj názor. :idea:

Plně souhlasím…

bože!

Volal mě někdo?

:-D

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.