Ahoj, chtěl bych si udělat jazykovou zkoušku (úroveň B2). Bude to jen pro účel bonifikace na VŠ, takže mi jde o co „nejjednodušší“ dosažení této zkoušky. Poradil by někdo?
Ahoj, chtěl bych si udělat jazykovou zkoušku (úroveň B2). Bude to jen pro účel bonifikace na VŠ, takže mi jde o co „nejjednodušší“ dosažení této zkoušky. Poradil by někdo?
Nechápu To:-D Jak „nejjednodušší“? Můžeš si vybrat mezi Cambridge zkouškama ( FCE) nebo City and Guilts (Level Communicator)
Připravovat se musíš na oboje, tak nechápu co myslíš tím nejjednodušší? Jak se asi získává B2 tím nejtěžším způsobem?:D
Sanch asi myslel naucit se ty hlavni veci do takove miry, aby to fce proste dostal. to je ale podle me spatnej pristup, i kdyz se asi da naucit takovy ty nejcastejsi jevy co se tam vyskytuji, trosku procvicit cteni a poslech…ale jak rikam, kdyz uz do toho nekdo de, tak by to mel delat poradne, jako ostatne vsechno
Upřímně, já Sanche trochu nechápu. Neučíš se přeci jen kvůli
bonifikaci k přijímačkám. Učit by ses měl především pro sebe a pro
tvoje pozdější uplatnění.
Já se začala učit sama, protože mě to baví a chci se domluvit, ne kvůli
nějakým zkouškám…
Nevím, myslím, že chtít se něco co nejjednodušeji naučit jenom kvůli
jedné zkoušce je trochu kontraproduktvní přístup, ale je to
tvoje věc…
Ano, určitě je hlavní budoucí uplatnění, ale ne momentálně, protože mě, doufám, čeká ještě minimálně 5 let studia, během kterých se z levelu B2 dá postoupit ještě výše… Mně jde teď jen o to získat B2, abych měl větší šanci se na svou VŠ dostat.. Já jsem totiž slyšel, že státní jazykový zkouška z angličtiny (doufám, že jsem ten oficiální název napsal přesně) je lehčí, než jiné zkoušky (IELTS atp.).. Moc tomu nerozumím, tak proto jsem se Vás chtěl zeptat na radu..
já dělal zákl státnice a FCE před asi 4 rokama…poslech, psaní atd. bylo jak vejce vejci, jenom mluvení byl u státnic výsměch, to ale samozřejmě nemusí platit všude
A dají se někde na internetu sehnat přípravné materiály na zakl. státnice?
Máme tu o maturitách z AJ celý seriál. Dají se tam stáhnout i materiály. Zde je poslech a čtení (didaktický test):
http://www.helpforenglish.cz/…KY-TEST.html
No a další materiály najdete na www.novamaturita.cz:
Pardon, pravděpodobně jsme se špatně pochopili … Já scháním materiály na státní jazykovou zkoušku základní z angličtiny… .. Dají se tedy někde na internetu objednat/sehnat materiály? Děkuji
To Sanch: tyhle materiály prodává Státní jazyková škola s právem jazykové zkoušky (www.sjs.cz). Pořádají myslím i přípravné kurzy. Ale osobně si myslím, že lepší než státnice je zkouška FCE, která je zaměřena na jazykové kompetence, kdežto součástí státnice jsou reálie ČR a dané jazykové oblasti.
Sanch: omlouvám se, neumím číst…
nějaké reálie jsou součástí i FCE, ne?
Dobrá, děkuju moc za informace… Moje poslední otravná otázka bude, jestli byste mi nedoporučil nějakou konkrétní sadu cvičebnic na FCE? Děkuji
Cvičebnici s testy máte zde:
http://www.helpforenglish.cz/…dition-.html
Učebnici ke gramatice a slovíčkám pak zde:
http://www.helpforenglish.cz/…ificate.html
Máme některé části testu dokonce na našich stránkách:
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.