Help for English

sort of

Vymýšlím, jak popsat „sort of“, co říkáte tomuto:

Sort of – „sort of“ is used when you describe something from the global viewpoint. You approximate the whole thing/event to something simpler. There are two possibilities why to use „sort of“:

1)You're not sure how to express what you see, hear,… or you just can't remember what is the right word.

2)When you want to make someone curious about what you were doing or on the contrary when you don't want to talk about it anymore.

myslíte teď obsah nebo gramatiku?

Obsahově: bod číslo jedna – s tím souhlasím, prostě když má někdo pocit, že dané slovo není úplně zcela to, co chce skutečně říct.
Např. IT'S SORT OF FUNNY (nejsem si úplně jsitý, jestli je to skutečně FUNNY), WE'RE SORT OF IN LOVE – IN LOVE se možná zdá jako moc silné slovo, proto použil SORT OF.

Bod č. 2 moc nchápu, jak ho myslíte.

Gramaticky – pár drobností (např. SIMPLIER není správně, REMIND není správně).

simplier → simpler (tim si jsem jisty)
remind → remember (doufam, upravil jsem to v puvodnim prispevku)

bodem c.2 myslim neco takoveho:
Person 1: What were you doing all the yesterday's e­vening?
Person 2: a sort of working
Person 1: and what were you working at?
Person 2: nothing special …

pak je to víceméně to samé jakov prvním bodu, ne? SORT OF WORKING – tak nějak pracoval, ale není úplně jisté, jestli to slovo WORKING skutečně úplně vystihuje to, co ve skutečnosti dělal. Nemyslím, že by se tím snažil povzbudit zájem toho druhého… spíš je to takové rozpačité, no něco jsem dělal…

(mimochodem, v tom vašem příkladu nebude A (neurčitý člen))

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.