Help for English

Wish / Wish for

Dobrý den všem, prosím,

existuje nějaký rozdíl mezí těmito slovesy. Chápu, když si něco přeji pro někoho, ale na duolingo jsem narazil na spojení WISH FOR

Věta:

Přeji si syna I wish (FOR) a son.

Odpověď je jako vždy ve slovníku: :)
https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/…glish/wish_1?…
(heslo 3)

Díky za odkaz. Stejně jsem nenašel významový rozdíl mezi Wish a frázovým WISH FOR… pokud tedy není FOR v tomto případě jen předložka.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Mokry vložený před 3 lety

Díky za odkaz. Stejně jsem nenašel významový rozdíl mezi Wish a frázovým WISH FOR… pokud tedy není FOR v tomto případě jen předložka.

A četl jste heslo 3? :)
Tam jsou příklady, jak to použít.

Tady souhlasím s tazatelem, že ten odkaz na slovník by mi nepřišel jako dostatečné vysvětlení, a samotného by mě zajímalo, jak to je. Z toho slovníku člověk nepozná, jestli třeba v té větě “He has everything he could possibly wish for” by se dala předložka vynechat beze změny smyslu nebo ne.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Daniel Müller vložený před 3 lety

Tady souhlasím s tazatelem, že ten odkaz na slovník by mi nepřišel jako dostatečné vysvětlení, a samotného by mě zajímalo, jak to je. Z toho slovníku člověk nepozná, jestli třeba v té větě “He has everything he could possibly wish for” by se dala předložka vynechat beze změny smyslu nebo ne.

Ale vždyť rozdíl je jasně daný tím heslem č.3:
“to think very hard that you want something, especially something that can only be achieved by good luck or magic”

Tím se jasně liší od přání v hesle č.1 nebo 4.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 3 lety

Ale vždyť rozdíl je jasně daný tím heslem č.3:
“to think very hard that you want something, especially something that can only be achieved by good luck or magic”

Tím se jasně liší od přání v hesle č.1 nebo 4.

Ano, asi už chápu.

Takže wish je hodně podobné want a wish for spíše větší touze.

Díky.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.